pet mjera

eTV - Županija dodijelila bespovratne potpore za 80 projekata u turizmu, izdvojeno 193 tisuće eura

Varaždinska županija danas je predstavila rezultate Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu za 2024. godinu, a ujedno su potpisani i ugovori...
Objavljeno: 24.05.2024. 10:49

Zadnja izmjena: 24.05.2024. 11:50

Foto: Boris Matijašec

Varaždinska županija danas je predstavila rezultate Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu za 2024. godinu, a ujedno su potpisani i ugovori.

Tom prilikom župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasio je kako potpore predstavljaju znak podrške turističkim djelatnicima.

- Ove godine za potpore u turizmu planirano je 193,4 tisuće eura za 80 projekata. Danas smo potpisali ugovore, a ono što nam je cilj za naredno razdoblje je da do 2030. Dođemo do milijun noćenja – kazao je dodavši kako je cilj povećati broj noćenja s dva do tri po turistu na pet do sedam noćenja.

'Ove godine 20,860 tisuća eura više'

Pročelnik UO za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen istaknuo je kako je ove godine dodijeljeno 20,860 tisuća eura više nego prošle godine.

- Kroz Mjeru 1: Postojeći iznajmljivači odobreno je 113 tisuće eura, za Mjeru 2: Nadopuna postojeće poljoprivredne djelatnosti odobreno je 15 tisuća eura. Za Mjeru 3: Dodatne turističke atrakcije odobreno je 15 tisuća eura, za Mjeru 4: Poduzetnik – početnik odobreno je 30,4 tisuće eura. Za novu Mjeru 5: Obnova ruralne arhitektonske baštine odobreno je 20 tisuća eura - naveo je.

'Lokalna samouprava računa na vas'

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ zahvalio je djelatnicima u turizmu.

- Mi smo svjesni da su ova sredstva velika za Županiju, ali vama mali kolačić u onome što ste utrošili i već do sada uložili u vaše objekte ili proizvodnju. Ovo je samo poruka lokalne samouprave da vas prati i računa na vas i da je sigurno u svakom slučaju jako važno što ste tu i što postojite – istaknuo je.

 

Komentari