izborna skupština hns-a

eTV - Veliki izvještaj iz Kuće nogometa: Kustić predsjednik, Horvatiću novi mandat

Nenad Horvatić izrazio je također nadu u reizbor na mjesto predsjednika nacionalne Komisije za sportsku infrastrukturu, koja je, kao što smo u više navrata izvještavali, bila jedan od ključnih faktora za povijesnu razinu ulaganja u županijsku nogometnu infrastrukturu 2019. godine...
Objavljeno: 29.07.2021. 16:56

Zadnja izmjena: 29.07.2021. 18:31

Foto: Luka Šalamun

Nenad Horvatić, prvi čovjek Kuće nogometa u Varaždinu, ponovno je izabran za člana Izvršnog odbora Hrvatskoga nogometnog saveza. Odlučila je tako Skupština HNS-a, koja je danas izabrala i novog predsjednika Saveza, Varaždincima dobro poznatog Marijana Kustića.

Važno je sjediti za stolom za kojim se odlučuje, kaže Nenad Horvatić: - Izvršni odbor imenuje izbornike, odlučuje o planovima, programima, financijama... Drago mi je stoga da imamo kontinuitet, te da je moj rad kao predsjednika ŽNS Varaždin prepoznat. Hvala svim kolegama na povjerenju i dat ću sve od sebe da to povjerenje opravdam.

Marijana Kustića, novog predsjednika HNS-a, Horvatić je opisao kao "vrhunskog operativca", a Kustić je, više puta tijekom Skupštine, naglasio važnost suradnje s nogometnim bazama i jedinicama lokalne samouprave.

Varaždinsko izaslanstvo činili su: Dražen Crnković, Ivan Novak, Božidar Crnković i Dražen Posavec

'Razgovarati sa svima'

- Razgovarat ćemo sa svim čelnicima lokalne samouprave, pa i kada je u pitanju Grad Varaždin i Varaždinska županija, jer u nogometnu infrastrukturu ne možemo ulagati bez tih ljudi, odnosno jedinica lokalne samouprave koje su najčešće vlasnici nogometne infrastrukture – rekao je između ostaloga.

I Izvršni odbor HNS-a, te po prvi put i predsjednik HNS-a, izabrani su jednoglasno. Nenad Horvatić izrazio je također nadu u reizbor na mjesto predsjednika nacionalne Komisije za sportsku infrastrukturu, koja je, kao što smo u više navrata izvještavali, bila jedan od ključnih faktora za povijesnu razinu ulaganja u županijsku nogometnu infrastrukturu 2019. godine.

Predsjedništvo

Prvi dopredsjednik HNS-a ostaje Ante Vučemilović-Šimunović, a ostali dopredsjednici HNS-a su Damir Mišković, Nenad Črnko, Slavko Prišćan i Mario Smodlaka. Novi izvršni direktor HNS-a je Tomislav Svetina, a funkciju tehničkog direktora A i U-21 reprezentacije obnašat će Stipe Pletikosa.

Izvršni odbor

Izvršni odbor čine: Nenad Horvatić, Đuro Bukvić, Nenad Črnko, Davor Ivić, Mato Kljajić, Ante Kulušić, Josip Kuterovac, Drago Lucić, Robert Markulin, Damir Mišković, Slavko Prišćan, Božidar Šikić, Ile Topuzović, Ante Vučemilović-Šimunović, Darko Raić-Sudar i Mario Smodlaka.