otvaranje radova

eTV - Započela aglomeracija u Ivancu, najveći infrastrukturni projekt u povijesti grada

Aglomeracija Ivanec postaje tako najveći komunalno-infrastrukturni projekt u povijesti grada Ivanca, a koji se ujedno sufinancira iz europskih sredstava.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.11.2021. 13:31

Zadnja izmjena: 09.11.2021. 13:41

Foto: Dino Možek

Danas se u Ivancu održala uvodna konferencija za medije na temu provedbe projekta 'Sustav odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda Aglomeracija Ivanec'  te ujedno i otvaranje prve faze građevinskih radova.

Projekt vrijedan 216,3 milijuna kuna financiraju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (u ime EU Kohezijskog fonda i države), Hrvatske vode, Grada Ivanec te Ivkom- vode Ivanec. Ova se investicija sa čak 121,1 milijun kuna (70%) sufinancira iz EU fondova. Aglomeracija Ivanec postaje tako najveći komunalno-infrastrukturni projekt u povijesti grada Ivanca, a koji se ujedno sufinancira iz europskih sredstava.

- Projekt bi trebao trajati tri godine. Grad Ivanec participira sa šest posto i to iznosi negdje oko 11,5 milijuna kuna. Sve prometnice koje će se raskapati bit će sanirane i tu ćemo se maksimalno angažirati - rekao je Milorad Batinić.

 

Komentari