krenulo je

eTV - Započeo odvoz bala, povijesni dan za Varaždince

Objavljeno: 13.02.2024. 12:50

Zadnja izmjena: 13.02.2024. 12:50

Foto: Sebastian Krehula/Boris Matijašec

Današnji dan ostat će zabilježen kao dan kad je odvezena prva bala iz Gospodarske zone 'Brezje'. Tom prigodom održana je i konferencija za medije gdje se gradonačelnik Neven Bosilj osvrnuo na sve što je dovelo do konačnog rješenja.  

Bosilj je istaknuo kako je za njega ovo veoma emotivan trenutak.

- Miješaju se različiti osjećaji u meni zato jer je jedna od mojih glavnih zadaća i obećanja bila da ćemo riješiti bale. Ovo je početak rješavanja bala, zaista sam sretan i ponosan što smo došli do ovoga trenutka - rekao je zahvalivši projektnom timu koji je, kaže, kroz dvije godine uspio iznjedriti programe sanacije, elaborate te ishoditi okolišne i građevinske dozvole kako bi došli do kraja.

Bosilj je pri tom naveo: voditeljicu tima Mirku Jozić, profesoricu Aleksandru Anić Vučinić, direktora Varkoma Brunu Istera, odvjetnicu Željku Brlečić te svog zamjenika Miroslava Markovića. 

'Ukrcali se na pobjednički vlak'

Zahvalio je i Vladi Republike Hrvatske te Ministarstvu gospodarstva i regionalnog razvoja na preuzimanju financiranja u 100-postotnom iznosu.

-Budući da su i Vlada i nadležno ministarstvo vidjeli da smo odlučni u tome da riješimo ovaj problem, odlučili su nam pomoći i uključiti se u pobjednički vlak. Mi smo mislili uzeti kredit s počekom kojeg bi vraćali tijekom 10 godina, a vraćali bi ga od prodaje zemljišta u ovoj gospodarskoj zoni. Još jednom im se zahvaljujem što su preuzeli financiranje ne 40, nego 100 posto - zaključio je. 

 

Komentari