uskoro presuda

eTV - Zašto neki akteri smatraju da će Ivkom-vode (ipak) biti pripojene Varkomu

Direktor Varkoma, međutim, napominje kako će poštovati presudu kakva god ona bila, te da će u slučaju suprotnog ishoda biti od pomoći sa svim potrebnim radnjama...
Objavljeno: 07.01.2023. 09:21

Zadnja izmjena: 07.01.2023. 09:21

Foto: Ivanšćica, panorama

U velikom intervjuu koji će biti objavljen u nedjelju, direktor Varkoma Bruno Ister predviđa kako će Ivkom-vode vrlo vjerojatno biti pripojene Varkomu.

Sudski epilog, odnosno presuda po ustanovoj tužbi koju je uložio Grad Ivanec očekuje se uskoro, a Ister napominje kako mnogo veće zemlje poput Poljske ili Mađarske imaju neusporedivo manji broj pružatelja vodnih usluga od Hrvatske, koja ih ima čak 180 ne računajući one ilegalne.

'Neodrživo'

- Samo po sebi ja jasno kako je ovo stanje neodrživo. Ne možemo mi s manje od četiri milijuna stanovnika imati 180 isporučitelja vodnih usluga. Mađarska ih ima 30 na primjer, a triput je veća od nas. Svugdje je bio isti problem u počecima, međutim svugdje je riješen na način da se ide na smanjenje broja uslužnih područja. Pa ni ovaj broj od 41 uslužnog područja prema Uredbi nije konačan broj. Za dogledno vrijeme on će se i nadalje smanjivati, tako da je teško očekivati da će Ivkom vode kao uslužno područje opstati – kaže Ister.

Direktor Varkoma, međutim, napominje kako će poštovati presudu kakva god ona bila, te da će u slučaju suprotnog ishoda biti od pomoći sa svim potrebnim radnjama.

Komentari