predstavljanje programa

eTV - Zdravka Grđan predstavila model kojim bi se sasvim obnovila stara gradska jezgra

Na kraju, Čačić je naglasio kako će Županija biti spremna u svim ovdje navedenim strateškim projektima sudjelovati i financijski...
Objavljeno: 12.04.2021. 14:44

Zadnja izmjena: 13.04.2021. 09:49

Foto: Luka Šalamun

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zdravka Grđan danas je, kao što smo i najavili, predstavila svoj program u kojem je, između ostalog, iznijela model kojim bi sasvim obnovila gradsku jezgru.

— Svatko tko dođe izvana nažalost svjedoči tome da nam gradska jezgra propada, te da je ruinirana jer se u nju nije ulagalo - istaknula je Zdravka Grđan, dodajući kako su kulturno-turistički EU projekti samo jedna od mjera. 

Kao ključnu mjeru istaknula je osnivanje posebnog gradskog fonda.

 — Osnivanjem posebnog gradskog fonda za obnovu gradskih i državnih nekretnina dat ćemo snažnu podršku privatnim vlasnicima objekata u jezgri, koji su sada vezanih ruku - rekla je Grđan.

"Okovani starom željeznicom"

Iznjela je i svoje rješenje za prometnu infrastrukturu, kazavši da postojeća dijeli grad i onemogućava njegov ravnomjerni razvoj.

 — Okovani smo željeznicom iz 19 stoljeća, a rješenje je denivelizacija prometa, kao što je to u gradovima diljem Europe. Svi cestovni i pješački prijelazi idu ispod ili iznad željezničke pruge, a to ćemo realizirati kroz jedinstveni autobusno-željeznički kolodvor - rekla je Grđan.

Nova jezgra i radna mjesta

S obzirom da Zdravka Grđan ima podršku Reformista, na njezinu predstavljanju programa govorio je i varaždinski župan, predsjednik Reformista Radimir Čačić.

Čačić je govorio o potencijalu za novu urbanu jezgru na području Varteksa, odnosno na prostoru Varteksovih nekretnina koje su već stavljene u prodaju, a čiji - kako je poručeno - valja pokrenuti otkup.

 — Time istovremeno podržavamo zadržavanje radnih mjesta i razvoj Varteksa kao industrijskog brenda ovoga grada - rekao je Čačić.

Dodao je pritom kako se pruga kao komunkacijska prepreka mora riješiti i zbog toga novog urbanog središta u zoni Varteks.

— Budućnost ovoga grada neupitno je otvaranje prema Dravi, tome prekrasnom resursu koji je nota bene zaštićen i od UNESCO-a — zaključio je Čačić.

"Uključit ćemo se i financijski"

Na kraju, Čačić je naglasio kako će Županija biti spremna u svim ovdje navedenim strateškim projektima sudjelovati i financijski: "Spremni smo ne samo na riječima; ne samo kroz suradnju ili viziju, nego i financijski sudjelovati, i to do razine koliko Grad treba", poručio je.

Komentari