konferencija na korzu

eTV - Zdravka Grđan predstavila zamjenicu: Mirjanu Kolarek Karakaš

U sklopu svojeg programa Kolarek Karakaš najavila je otvaranje Centra za mentalno zdravlje koji bi obuhvaćao intervencijske centre za djecu s teškoćama u razvoju, školarce i adelescente, kao i Centar za mentalno zdravlje umirovljenika...
Objavljeno: 19.03.2021. 12:45

Zadnja izmjena: 19.03.2021. 12:46

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zdravka Grđan danas je predstavila kandidatkinju za svoju zamjenicu, a to će biti liječnica Mirjana Kolarek Karakaš.

— Drago mi je što gđa. Grđan i ja predstavljamo tim koji će zajedno izgraditi Varaždin kao grad znanja i zdravlja, grad zadovoljnih ljudi. Mi ćemo dokazati da se to može, mi imamo ključ — rekla je Kolarek Karakaš, profesijom specijalistica za dječje bolesti i predavačica na Sveučilištu Sjever.

U sklopu svojeg programa Kolarek Karakaš najavila je otvaranje Centra za mentalno zdravlje koji bi obuhvaćao intervencijske centre za djecu s teškoćama u razvoju, školarce i adelescente, kao i Centar za mentalno zdravlje umirovljenika. Umirovljenike bi dodatno sputituirala i s pomoću programa „Tisuću“, tj.  s godišnjim dotacijoma od 1.000 kuna za umirovljenike čije su mirovine manje od 4.000 kuna.

Zdravka Grđan osvrnula se na svoje ranije iznesene inicijative i kritike gradske vlasti, te najavila jedinstvenu reformu predškolskog odgoja i obrazovanja koja bi krenula upravo iz Varaždina.

— Radi se o prvoj takvoj cjelovitoj reformi u Repulici Hrvatskoj, u kojoj bi Grad cijene dječjeg vrtića sufinancirao s 50 posto za svako prvo dijete odnosno 100 posto za svako sljedeće. Na predviđeni iznos od 50 posto cijene vrtića imala bi pravo i djeca koja ne pohađaju vrtić do svoje treće godine, bez obzira iz kojeg razloga. Riječ je, dakle, o jednoj od naših pojačanih demografskih mjera

Komentari