rekonstrukcija

eTV - Stričak, Bosilj i predsjednik Uprave HEP-a obišli obnovljenu Transformatorsku stanicu

Objavljeno: 18.10.2021. 14:03

Zadnja izmjena: 18.10.2021. 14:03

Foto: Dino Možek

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić danas je boravio u Varaždinskoj županiji, prilikom čega je obišao obnovljenu transformatorsku stanicu Varaždin 1.

Predsjednik Uprave HEP-a Barbarić je predstavio županu Anđelku Stričaku, gradonačelniku Nevenu Bosilju te ostalim predstavnicima lokalne samouprave s područja Županije investicijske projekte i planove HEP-Operatora distribucijskog sustava na području Elektre Varaždin. U razdoblju od 2018. do 2020. ta su ulaganja iznosila 70,4 milijuna kuna, a najznačajnija investicija bila je rekonstrukcija  35/10 (20) kV transformatorske stanice Varaždin 1, vrijedna 10 milijuna kuna. U tijeku je i višegodišnji projekt prelaska niskonaponske mreže na 20-kilovoltnu razinu u vrijednosti 21 milijun kuna.

- Kontinuirano i svakodnevno ulažemo u revitalizaciju svojih proizvodnih objekata te smo ovdje svjedoci primjera renovacije jedne trafostanice u koju je uloženo nešto više od 10 milijuna kuna, čime HEP kontinuirano nastoji osigurati i poboljšati svoje usluge, a to su sigurna i nesmetana opskrba električnom energijom svim građanima i svim poslovnim subjektima - rekao je Barbarić.

'Vrijedna investicija'

Župan Anđelko Stričak tom je prilikom čestitao HEP-u na investiciji. - Smatram da nije bitno naglašavati koliko je električna energija bitna za današnji svakodnevni život. Samo zamislite da na dan, dva ostanemo bez električne energije, kakve bi štete nastale. Stoga me veseli svaka ovakva investicija, a bitno je naglasiti kako HEP strateški prilazi vođenju tog sektora te unaprijed predviđa koje su potrebe za normalnom opskrbom električne energije - izjavio je Stričak.

Gradonačelnik Neven Bosilj izjavio je kako je ovo trafostanica koja opskrbljuje cijelu mrežu grada Varaždina. - Drago mi je da je napravljena ta vrijedna investicija koja je omogućiti HEP-u prelazak sa 10 na 20 kilovolti. Razgovarali smo i o tome kako će se morati mijenjati mreže trafostanice unutar grada te da ćemo nastaviti aktivnu suradnju Grada Varaždina s komunalnim tvrtkama i HEP-om na takvim poslovima kako ne bismo više puta bespotrebno raskapali ulice - rekao je Bosilj

Komentari