potpisani ugovori

eTV - Županija financira programe i projekte 251 udruge, izdvojit će se više od 235 tisuća eura

Objavljeno: 17.05.2024. 11:29

Zadnja izmjena: 17.05.2024. 11:43

Foto: Boris Matijašec

Za programe i projekte 251 udruge je po Javnom natječaju za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2024. godini odobreno 235.425 eura. Rezultati natječaja i potpisivanje ugovora danas je održano u Županijskoj palači.

Kako je tom prilikom naglasio župan Anđelko Stričak, riječ je o trećem javnom pozivu za rad udruga.

- Prvi se odnosio na potrebe u kulturi za što je izdvojeno oko 206 tisuća eura. Drugi je bio za rad sportskih udruga za što smo izdvojili 280 tisuća eura. Za rad svih ostalih udruga idzvojili smo oko 235 tisuća eura. Često ističem da treba vrednovati trud i angažman svih naših članova udruga jer ako je netko zaista voljan sudjelovati u radu tih udruga, ako se organiziraju i daju svoje slobodno vrijeme i novac, naravno da i Županija taj rad i entuzijazam mora i treba prepoznati – poručio je Stričak.

'Sredstva su za promociju naših OPG-ova'

LAG-a Sjeverozapad sa sjedištem u Lepoglavi jedna je od udruga koja je dobila sredstva, a bavi se promicanjem ruralnog razvoja i pružanjem direktne potpore lokalnom stanovništvu kroz oživljavanje ruralne sredine i stvaranje radnih mjesta. Tajnik i LEADER menadžer Emil Tkalec zahvalio je Varaždinskoj županiji na dodjeljenim sredstvima. 

- Neke stvari ne možemo financirati preko europskih fondova kao što su promocija poljoprivrede i poljoprivrednih proizvoda proizvođača iz Varaždinske županije. Ta sredstva ćemo iskoristiti da promoviramo naše OPG-ove da mogu plasirati svoje proizvode i da podignemo svijest građana o lokalno proizvedenoj hrani i o važnosti kupovanja lokalnih proizvoda - rekao je.

 

Komentari