sat filma u drugoj osnovnoj

eTV/FOTO Hana Hegedušić s učenicima trećeg osnovne o glumi, plakanju, psovanju i snimanju filma

Objavljeno: 29.11.2016. 13:50

Zadnja izmjena: 29.11.2016. 13:51

Foto: Željko Porobija

Danas su učenici 3c Druge osnovne škole Varaždin imali rijetku priliku razgovarati s glumicom iz njima omiljenog filma "Mucica". Došla je Hana Hegedušić i spremno odgovarala na brojna pitanja iznimno zainteresiranih učenika.

Neke je zanimalo kako joj je bilo dok je plakala, na što je Hana iskreno rekla da joj je to najteže izvesti, ali da se uvježba s godinama. Druge je, pak, zanimalo kako joj je bilo dok je psovala.

- Dok moj lik psuje na filmu ja znam da je to napisano i da tako mora biti radi nekakvog efekta. - rekla je Hana, a klinci su se složili da tako sve djeluje uvjerljivije.

Bilo je i pitanja koja kao da su postavljali odrasli ljudi - primjerice, jesu li morali platiti prostore na kojem su snimali film. Sat je djeci - a vjerujemo i Hani - proletio jako brzo, a sudeći po iskazanom interesu i stalnom propitkivanju ne bi bilo čudno da netko od ovih bistrih devetogodišnjaka jednog dana odabere film ili glumu za svoju profesiju. Sat je organizirala nastavnica Dubravka Kalinić-Lebinec, koja se već niz godina bavi podučavanjem djece i mladih o filmu.

 

Komentari