8. siječnja djeca sele u novi prostor

eTV|FOTO Evo kako je bilo u Knegincu na otvorenju jednog od najmodernijih vrtića u Hrvatskoj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.12.2017. 17:56

Zadnja izmjena: 21.12.2017. 18:32

Foto: Viktor Hranić

Danas je u Gornjem Knegincu otvoren dugoočekivani novi dječji vrtić - jedan od najmodernijih u ovim krajevima, ali i šire. Na otvaranju su osim domaćina, načelnika Gorana Kaniškog između ostalog bili i župan Radimir Čačić, ministar i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar te saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Ova je investicija vrijedna više od 12 milijuna kuna, a vrtić u potpunosti financira Općina - što iz proračunskog viška, što od kredita.

- Ovo je treći vrtić na području naše općine, a sada se onaj koji je bio prvi izgrađeni ukida, a ovaj novi ''pušta se u pogon'' 8. siječnja. Tu će biti različitih aktivnosti, npr. bavljenje sportom, a djeci će sve biti dostupno, bez obzira koji imaju hobi.- rekao je Kaniški i dodao kako je vrtić izgrađen na vrlo visokom nivou.

''Kneginec je uvijek bio ispred vremena - čak i na svoju štetu''

Čestitke mještanima na novom vrtiću uputio je i župan Čačić koji je rekao kako je vodstvo u ovoj općini uvijek bilo dinamično i ispred svog vremena - često na svoju štetu aludirajući na novu raspodjelu proračunskih sredstva u jedinice lokalne samouprave.

- Kad se sve zbroji, samo Varaždin i Kneginec u novoj preraspodjeli budžetskoj poravnanja nisu bili dobitnici. Razgovorao sam s načelnikom koji je rekao kako je puno zadovoljniji kada je u poziciji kada mu se ne treba davati, nego da mu se daje - izjavio je Čačić i dodao kako je Kneginec najbogatija i najuređenija općina u županiji.

Ministar i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar izjavio je kako je Kneginec uvijek u mnogim stvarima bio prvi.

- Sjetimo se deponija kad je bio saniran, prvi je imao prekrasnu cestu kroz svoje naselje, prvi je počeo graditi kanalizaciju i puno je toga napravio vlastitim sredstvima, ali još ima puno potencijala - izjavio je Štromar , a kao najveći potencijal istaknuo bivše vojno skladište na Banjščini gdje se prema njegovim riječima može napraviti prekrasan prostor za gospodarske aktivnosti. 

 

Komentari