međunarodni dan obitelji

eTV|FOTO Županija Dan obitelji posvetila udomljenoj djeci

Povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, Varaždinska županija ovaj dan posvećuje djeci iz udomiteljskih obitelji ali i njihovim udomiteljima. 
Objavljeno: 15.05.2020. 13:45

Zadnja izmjena: 15.05.2020. 14:33

Foto: Luka Šalamun

Povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, Varaždinska županija ovaj dan posvećuje djeci iz udomiteljskih obitelji ali i njihovim udomiteljima. 

Kako poručuju, s početkom ovog mandata Varaždinska županija je po prvi puta pokrenula darivanje djece iz udomiteljskih obitelji. Ove godine župan ne daruje samo djecu već cijelu obitelj. Tako će djeca dobiti svoje zdravo slatke pakete ali i bojanke „Šetnja varaždinskim krajem“ kako bi i naše najmlađe upoznali s svim zdravim i kvalitetnim proizvodima i namirnicama iz naše županije. Također, dobiti će i bojanke s motivima naše, sada već svjetski poznate buče.

Obitelj će dobiti paket domaćih proizvoda domaćih OPG-ova. U ovom zdravom paketu su: heljda – OPG Pocedulić iz Gornjeg Kučana, jaja – OPG Šincek iz Cestice, krumpir – Poljoprivredne zadruge Varaždinsko povrće, vakumirano kiselo zelje –OPG Cafuk iz Vidova te sadnice ljetnica i trajnica te začinskog bilja Poljoprivredne zadruge Varaždinski cvijet. 

Župan Radimir Čačić čestitao je svima Međunarodni dan obitelji te istaknuo činjenicu da Županija ima brojne aktivnosti na koje može biti ponosna, no najviše na činjenicu da ima gotovo najveći broj udomiteljskih obitelji u Hrvatskoj što, kako je rekao Čačić, pokazuje razinu odgovornosti i velike ljubavi koju naši udomitelji pružaju djeci. 

- Posebno želim naglasiti da se ukupna vrijednost ovog programa pomoći udomiteljskim obiteljima financira iz županovog osobnog fonda, jer kao što je poznato naš župan je jedini župan u Hrvatskoj koji se odrekao svojih plaća u cijelom mandatu u humanitarne svrhe – rekla je Natalija Martinčević.

Na konferenciji su bile prisutne i predsjednica Udruge Zipka iz Varaždina Bernarda Nada Furjan, dopredsjednica Marija Igrec, te predsjednica Udruge Nada iz Ivanca Mladenka Ravenski

 

Komentari