dan fakulteta

VIDEO: FOI virtualno proslavio Dan fakulteta - ovo su postignuća i nagrađeni

Kako bi obilježili Dan fakulteta, FOI je pripremio izvještajni video materijal koji prikazuje rad i rezultate djelatnika i studenata, a uključuje i obraćanje dekanice Nine Begičević Ređep...

Fakultet organizacije i informatike

Objavljeno: 18.12.2020. 16:51

Zadnja izmjena: 19.12.2020. 12:08

Foto: /Video: Fakultet organizacije i informatike

S obzirom na epidemiološku situaciju i ograničenja koja su na snazi, ove je godine Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu virtualnim događajem obilježio 58. godišnjicu postojanja i 46. godišnjicu od osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.

Kako bi obilježili Dan fakulteta, FOI je pripremio izvještajni video materijal koji prikazuje rad i rezultate djelatnika i studenata, a uključuje i obraćanje dekanice Nine Begičević Ređep, a prikazujemo ga ovdje.

Ovo su samo neki od recentnih uspjeha varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike:

  • Nastupom globalne epidemijske krize početkom 2020. godine, FOI je u vrlo kratkom roku dodatno ojačaopostojeću infrastrukturu, održao edukacije za nastavnike i studente, unaprijedio oko 500 e-predmeta za svojih 2566 studenata.
  • Nadalje, revizijom preddiplomskog studija Informacijski i poslovni sustavi postigao veliki interes i uspjeh na upisima u novu akademsku godinu,a inovativnim načinima učenja i poučavanja te jedinstvenim pristupom stručnoj praksi dodatno je učvrstio svoje liderstvo u obrazovanju informatičara i ekonomista.
  • Iako virtualno, tijekom godine održani su mnogi događaji u organizaciji Fakulteta, a među kojima 9. tjedan karijera u hibridnom obliku te međunarodna znanstvena konferencija CECIIS2020. FOI nastavnici nastavili su i svoju znanstvenu i projektnu djelatnost u okviru 30-takaktivnih projekata.

Povodom Dana Fakulteta, kao i prethodnih godina, dodijeljene su nagrade i priznanja studentima te nastavnom i nenastavnom osoblju.

Popis nagrađenih

  • Nagrađeni su studenti za izniman uspjeh tijekom studiranja, ali i za uspjeh na temelju ostvarenog prosjeka ocjena. To su: Fran Sabolić, Marija Kuštelega, Patrik Galina, Klara Šilec, Lucija Vrbanić, Tihana Grbac, Zlatko Pračić, Karlo Rusovan, Miro Krištofić, Antonio Petek, Ana Keleković, Mateo Krcić, Karlo Pavleka, Marko Hranić, Sven Cerovec, Lino Zadravec, Domagoj Sitar, Aldin Alagić, Deni Baban, Matija Barošević, Josip Fudurić, Denis Gazdek, Marija Kuštelega, Dino Hrašćanec, Filip Bel, Martin Starešinčić, Valentina Kolačko, Lorena Pikl, Petra Štefić, Lea Treska i Paskal Šimec. Nagrade su studentima dodijeljene od strane tvrtki s kojima FOI ima uspješnu i dugogodišnju suradnju, a to su: APIS IT i DIGNET SOFTWARE. Dodijeljena je i Nagrada ARBONE, strateškog partnera FOI-ja za izvrsnost tijekom studiranja i sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima koju je primio Aldin Alagić.
  • Među nastavnicima, nagradu za životno djelo primio je prof. dr. sc. Stjepan Dvorski, nagradu dekanice za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu primila je izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan, a nagradu za uspješnog mladog znanstvenika dr. sc. Matija Novak. Nagradu za uspješna mentorstva studentima primila je doc. dr. sc. Iva Gregurec dok je doc. dr. sc. Boris Tomaš primio nagradu za doprinos društvu i volontiranje. Nagradu dekanice za izuzetno zalaganje nenastavnom osoblju primila je Lea Friščić, mag.oec., a za predan rad Vesna Šamec. Posebno priznanje dekanica je uručila doc. dr. sc. Robertu Kudeliću, priznanje za istaknutu znanstvenu publikaciju u 2019. godini doc. dr. sc. Nikoli Ivkoviću, dok je Darko Grabar, mag.inf. primio priznanje dekanice za veliku potporu u organizaciji online nastave, osiguravanju tehničke infrastrukture kao i koordiniranje svih aktivnosti potrebnih za osiguravanje preduvjeta za online nastavu. Prof. dr. sc. Diana Šimić nagrađena je priznanjem za uspješno voditeljstvo doktorskog studija te uspješan završetak reakreditacije doktorskog studija i pomoć i potporu u mentoriranju.
  • Svake godine FOI dodjeljuje i povelju „Prijatelj FOI-ja“, koja se dodjeljuje suradnicima Fakulteta koji svojim nesebičnim angažmanom i suradnjom pomažu u međunarodnoj afirmaciji Fakulteta, kao i njegovom razvoju kao istraživačke institucije. Ove je godine povelju primio prof. dr. sc. Marjan Krašna s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mariboru.

Komentari