Donatorska akcija Zaklade Vita

eTV|FOTO 700 porcija bakalara podijelilo se u atriju Županijske palače - evo kako je bilo

Objavljeno: 30.03.2018. 15:49

Zadnja izmjena: 30.03.2018. 15:49

Foto: Luka Šalamun

Donatorska akcija Zaklade Vita održana je danas u atriju Županijske palače. Nakon akcije održane u studenom prošle godine, kada je pripremljena donatorska sarma za građane, na Veliki petak dijelio se bakalar s krumpirom. Građani su unatoč lošem vremenu ovu akciju u velikom broju pomogli svojim dobrovoljnim novčanim prilozima.

- Ovo je druga donatorska akcija za Zakladu Vita, čiji osnivač je Varaždinska županija, a koja pomaže djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti. Nažalost, oboljele djece je sve više, a troškovi liječenja su izrazito veliki. Uz to što rad Zaklade financira Županija te što skupljamo donacije od privatnih i pravnih osoba, odlučili smo pokrenuti akcije da bismo skupili što je više moguće sredstava, ali i da bismo osvijestili građane da pomažu oboljeloj djeci što je više moguće – rekla je Natalija Martinčević, upraviteljica Zaklade Vita.

Ukupno 700 porcija bakalara pripremili su vrijedni kuhari Minerve iz Varaždinskih Toplica, a gospođa Marija Cafuk iz OPG-a Cafuk je donirala krumpir.

- Moram zahvaliti djelatnicima Minerve, kao i gospođi Mariji Cafuk, našoj humanitarki koja je za prvu donatorsku akciju Zaklade Vita također darivala krumpir, kao i zelje – istaknula je Natalija Martinčević. 

Donatorsku akciju Zaklade Vita poduprli su i župan Radimir Čačić i njegovi zamjenici Tomislav Paljak i Robert Vugrin, županijski vijećnici Vlasta Cindrić, Nenad Koščak i Krešimir Horvat. 

 

 

Komentari