elektrostrojarska škola

Video - Učenici ESŠ-a među pobjednicima na GreenTech Entrepreneurship natjecanju

Objavljeno: 01.12.2022. 17:33

Zadnja izmjena: 01.12.2022. 19:20

Tri tima učenika, među kojima je i jedan iz varaždinske Elekstrostrojarske škole, pokazala su svoja rješenja na međuškolskom natjecanju GreenTech Entrepreneurship Challenge Demo.

Nakon pet tjedana edukacija o osnovama procesa osmišljanja poduzetničkog pothvata i razvoja inovacija te razumijevanju i ulozi zelenih tehnologija u vlastitoj struci i školovanju na Infobipovom kampusu održala se velika završnica projekta - GreenTech Entrepreneurship Challenge Demo dan. Učenici su tako imali priliku suočiti se s ostalim odabranim timovima iz drugih škola za novčane nagrade u vrijednosti od 2.500 eura koje su osigurale Zagrebačke otpadne vode - upravljanje i pogon te Infobip.

Učenici su uz ostale natjecatelje iz drugih škola razvili brojna rješenja, od solarne maskice za mobitel, sustava za grijanje zgrada iskorištavanjem otpadnih voda, Carpling autića za pošumljavanje te aplikacije koja pomoću kružne ekonomije reciklira namještaj te istovremeno obećava sadnju jednog stabla za svaku narudžbu, a učenici su napravili i prototipe.

Nagrade su naposljetku odnijela tri tima: Fu(rni)ture iz Elektrostrojarske škole Varaždin, te Green Pipe i GreenHeat iz Tehničke škole Čakovec. Nakon dodjele nagrada, stručni žiri kratko je prokomentirao projekte. Svakom timu nagradu je dodjelio pripadnik tvrtke koja primjenjivost projekta vidi u svom poslovanju. 

Komentari