53 stipendije

eTV - Načelnik Korotaj uručio studentima iz Općine Cestica ugovore o stipendijama

Objavljeno: 30.10.2021. 10:50

Zadnja izmjena: 30.10.2021. 10:50

Foto: Dino Možek

U Kulturnom centru Općine Cestica danas je 53 studenata s načelnikom Općine Cestica Mirkom Korotajem potpisalo ugovore o dodjeli stipendija za tekuću akademsku godinu. 

Općina Cestica je u listopadu objavila natječaj za dodjelu stipendija. Svi redoviti studenti 2. ili više godine preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog odnosno integriranog studija, akademije ili stručnog studija koji su se prijavili na natječaj dobili su stipendiju, dok je ukupno pet studenata prve godine studija dobilo stipendiju, ovisno o njihovom socijalnom statusu.

Studenti iz Općine Cestica koji studiraju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji mjesečno će primati stipendiju u visini 400,00 kuna, dok će studenti koji studiraju u ostalim županijama, a imaju prebivalište na području Općine Cestica i državljani su Republike Hrvatske, dobivati po 600 kuna mjesečno.

- Zadovoljan sam što se na području Općine Cestica mladi odlučuju za daljnje školovanje, odnosno studiranje. Na taj ćemo način dobiti kadar koji će voditi razvoj Općine Cestica u budućnosti - rekao je načelnik Mirko Korotaj. 

Komentari