općina maruševec i partneri

USPJELI SU! Ultrabrzi internet do kraja 2023. u gradu i općinama

Osim za kućanstva, načelnik Maruševca Damir Šprem naglasio je i gospodarsku važnost projekta...

Sponzorirana objava/Općina Maruševec

Objavljeno: 31.07.2020. 15:41

Zadnja izmjena: 01.08.2020. 12:39

Predstavnici općina Donja Voća i Maruševec, Krunoslav Jurgec i Damir Šprem danas su u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nazočili potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih europskih sredstava za projekt „Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na području konzorcija Donja Voća“.

Ovaj povijesni projekt na kojemu se radilo zadnjih nekoliko godina, ukupne je vrijednosti 92.728.422,20 kuna, te ga s gotovo 70 posto iznosa financijski podupire Europska unija.

Nositelj projekta je Općina Donja Voća, dok su partneri općine Maruševec, Bednja, Klenovnik, Cestica, Petrijanec, Vinica te Grad Lepoglava na čijim će područjima do kraja 2023. godine biti postavljena i u rad puštena ultrabrza širokopojasna mreža brzine 100 Mbit/s.

Početak kroz godinu dana

Načelnik Krunoslav Jurgec ističe kako se radi o važnoj i velikoj investiciji za ovaj dio županije, a planirani početak radova na potrebnoj infrastrukturi za širokopojasnu mrežu planiran je kroz godinu dana. 

Gospodarska važnost projekta

Osim za kućanstva, načelnik Damir Šprem naglašava i gospodarsku važnost projekta. -Ovo je projekt izrazito važan za školstvo, gospodarstvo, nove tehnologije i dio usluga kao što je primjerice zdravstvo i sam razvoj naših sredina koji je bez velike brzine prijenosa podataka nezamisliv – naglasio je načelnik Šprem.

Komentari