predstavljeni rezultati

eTV - Na ovogodišnjem Špancirfestu 330 tisuća posjetitelja: 'Pomaknut rekord za čak 10 posto'

Objavljeno: 18.09.2023. 12:58

Zadnja izmjena: 18.09.2023. 13:35

Foto: Boris Matijašec

Ovogodišnji jubilarni 25. Špancirfest, koji se održavao od 18. do 27. kolovoza u Varaždinu, prema procjenama Policijske uprave Varaždinske i organizatora Turističke zajednice grada Varaždina, posjetilo je rekordnih oko 330 tisuća posjetitelja.

To je, kako su istaknuli, 10 posto više od dosadašnjeg rekordnog pretpandemijskog Špancirfesta 2019. godine, kojeg je posjetilo 300 tisuća ljudi. Po podacima iz sustava e-Visitor, za vrijeme trajanja Špancirfesta bilo je 10 posto više dolazaka i 1,5 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Također, dodaju, u tom je razdoblju generiran turistički promet, dakle u turizmu i ugostiteljstvu, od 12,6 milijuna eura ili čak 20 posto više nego lani.

- Kao organizator, ne želimo trčati za brojem posjetitelja s obzirom na postojeću infrastrukturu u Gradu, nam je bitno za budućnost raditi na kvaliteti programa Špancirfesta. Jedino time možemo biti konkurentni na tržištu festivala te i dalje ostati interensantni posjetiteljima u budućim izdanjima tog popularnog festivala - rekla je Toth, između ostalog.

'Najturističkiji događaj godine'

S programske strane, na Špancirfestu je održano više od 500 različitih programa, izvedeno više od 200 glazbenih programa, 70 umjetničkih uličnih programa te 15 dječjih programa u Parku kreative, a svoje je proizvode i usluge predstavilo više od 200 izlagača.

- Dobili smo puno feedbacka od naših posjetitelja, od kojih se gotovo na prste jedne ruke može nabrojati neke primjedbe, a preko 99 posto odziva naših posjetitelja bilo je pozitivno, pa smo prijavili ove godine Špancirfest na natječaj Hrvatske turističke zajednice kao najturističkiji događaj godine, i vjerujem, ako ima pravde i poštenja da ćemo tu nagradu i dobiti. Jer, ako je ne dobijemo, onda se nećemo više nikada prijavljivati - zaključio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Komentari