projekt vrijedan 18 milijuna

eTV, Foto - Premijer otvorio novu zgradu Tehnološkog parka

Tehnološki park Varaždin uz pomoć sredstava Europske unije proširen je za više od 4.000 kvadrata, te je dobio i novi radionički prostor...
Objavljeno: 23.03.2021. 15:49

Zadnja izmjena: 24.03.2021. 07:33

Foto: Luka Šalamun

Premijer Andrej Plenković danas je nazočio završnoj konferenciji projekta „Rekonstrukcija i opremanje Tehnološkog parka Varaždin“.

Riječ je prije svega o zahvatu kojim je Tehnološki park Varaždin proširen za 4040 m2, odnosno dobio je novu modernu poslovnu zgradu u kojoj djeluje 50 tvrtki s više od 250 zaposlenih. Tim zaposlenima na raspolaganju je 26 ureda razreda A+, 49 ureda razreda; usluga virtualnog ureda, cowoeking, sobe za sastanke te prostori za evente, radionice i predavanja.Projekt je ukupno stajao 16,6 milijuna kuna, a od toga se iznos od 12,5 milijuna kuna odnosi na europske fondove, dok je Grad Varaždin participirao s 1,3 milijuna kuna.

— Sjajan je ovo projekt, drago mi je da se to realiziralo od 2017. i ovo je drugi put da sam ovdje. Mislim da ova europska sredstva koja smo uložili u Tehnološki park, uz odličnu suradnju s Gradom Varaždinom, predstavljaju dodatno brendiranje Varaždina kao jednoga od punkotva digitalne ekonomije i 4. industrijske revolucije — rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Otvorenju su između ostalih nazočili gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, direktor Tehnološkog parka Karlo Kukec, saborski zastupnik HDZ-a Anđelko Stričak, dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep, rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković i drugi.

Dodatno ulaganje

U sklopu projekta proširenja Tehnološkog parka opremljen je i kolaborativni radionički prostor za brzo prototipiranje i proizvodnju fizičkih proizvoda (Makerspace) u kojeg je uloženo 1,5 milijuna kuna. Ukupno je dakle riječ o ulaganju od 18 milijuna kuna.

Komentari