ŽNS VARAŽDIN

eTV i Foto - Popisani ugovori s 18 klubova za projekte vrijedne 1,7 milijuna kuna

Projekte sufinanciraju HNS, ŽNS Varaždin, Varaždinska županija i jedinice lokalne samouprave. Potpisivanju su bili prisutni župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik ŽNS Varaždin Nenad Horvatić, glavni tajnik ŽNS Varaždin Ivan Novak i predsjednik Županijskog saveza sportova Krešimir Čop...
Objavljeno: 20.05.2022. 10:49

Zadnja izmjena: 20.05.2022. 11:01

Foto: Luka Šalamun/Damir Ivančić

Danas je, u prostorijama Županijskog nogometnog saveza Varaždin održano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta poboljšanja sportske infrastrukture za prvih 18 klubova, koji su se javili na natječaj.

Projekte sufinanciraju HNS, ŽNS Varaždin, Varaždinska županija i jedinice lokalne samouprave. Potpisivanju su bili prisutni župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik ŽNS Varaždin Nenad Horvatić, glavni tajnik ŽNS Varaždin Ivan Novak i predsjednik Županijskog saveza sportova Krešimir Čop.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je kako je prošlo svega tri mjeseca od dogovora o ovakvom vidu suradnje.

- Želja nam je da maksimalno pomognemo uređenju sportskih terena i to ne samo nogometnih. Zatim, da pomognemo njihov rad s djecom, te da se uključimo u sufinanciranje svih manifestacija, bez obzira na rang i karakter, dodao je župan Stričak.

Predsjednik ŽNS Varaždin Nenad Horvatić podsjetio je da se na natječaj javilo 39 klubova s projektima vrijednom 3,5 milijuna kuna, od čega se tražilo sufinanciranje HNS-a, ŽNS Varaždin i Varaždinske županije iznos od 1,5 milijuna kuna.

- Ove godine krećemo s 18 projekata, a velika je vjerojatnost da će svi ostali biti na redu već sljedeće godine. Osim toga HNS kreće s projektom Hat Trick od 2024 - 2027. vrijednim 17 milijuna eura, tako da će biti mogućnosti za sve klubove koji rade, koji žele u viši rang. Isto tako siguran sam da će općine, gradovi i Varaždinske županija nastaviti suradnju u ovakvim projektima, dodao je predsjednik ŽNS Varaždin Horvatić.

Komentari