'Zdravo zdravlju!'

Foto i Video - Učenici i djelatnici Elektrostrojarske škole obilježili Svjetski dan zdravlja

Objavljeno: 07.04.2023. 12:05

Zadnja izmjena: 07.04.2023. 12:10

Foto: Max Jeremić i sudionici aktivnosti

U sklopu projekta građanskog odgoja i obrazovanja pod nazivom Zdravo zdravlju! učenici i djelatnici Elektrostrojarske škole Varaždin su organizirali raznovrsne aktivnosti na temu zdravlja.

Ovime su ujedno obilježili Svjetski dan zdravlja. Projekt sufinancira Varaždinska županija, a glavni cilj projekta i ovog događaja je motivirati učenike i djelatnike da brinu o svom zdravlju.

Oko tisuću učenika i djelatnika škole sudjelovalo je na radionicama i aktivnostima koje su pokrivale tri područja – tjelesnu aktivnost, pravilnu prehranu i mentalno zdravlje. Sportove poput nogometa, košarke, badmintona i odbojke vodili su te koordinirali nastavnici Tjelesne i zdravstvene kulture te učenici škole. Dio sudionika Svjetski dan zdravlja obilježilo je šetnjom, bicikliranjem, street workoutom, orijentacijskim trčanjem i štafetnim igrama.

Pripremali su se zdravi obroci i međuobroci, a relaksiralo se kroz likovno-glazbene radionice, radionice fotografije, biblioterapiju, društvene igre i šah. Svoje znanje o zdravlju učenici su mogli provjeriti kroz PUB kvizove i razne izazove. U realizaciji projekta veliki doprinos su dali vanjski suradnici - stručnjaci i profesionalci mnogih područja. Ana i Igor Arapinec iz Anatura Holističkog centra održali su sat joge kroz koji su učenici učili kako se opustiti, smanjiti stres i povećati koncentraciju. Mnogi su se opuštali i brinuli o svom mentalnom zdravlju na Radionici fraktalnih crteža Jasmine Jakopanec te koristili svoju maštu i kreativnost u stvaranju jedinstvene vizualne kompozicije.

Vlasnica SportTime fitnessa Maja Zorec vodila je učenike kroz vježbe pilatesa korisne za fizičku i mentalnu dobrobit, dok je instruktorica zumbe Anja Rog pokazala učenicima kako kombinirati ples, trening i zabavu.

Rasplesali su se i na folklornoj radionici koju je vodio Tim Hrvaćanin iz Varaždinskog folklornog ansambla. Fitness treneri Ivan Matovinović, Karlo Roginek i Dario Struški vodili su funkcionalni grupni trening te pokazali kako vježbati bez sprava. U prostoru Funkcionalnog Centra Active Vita, polaznici su imali prilike isprobati različite vrste funkcionalnih treninga koje su vodili Marko Črljenec i Tea Martinčević.

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja jedan je od važnijih segmenata realizacije projekta Zdravo zdravlju! koji će se nastaviti provoditi tijekom godine kroz različite aktivnosti. Ideja je da učenici motiviraju svoje vršnjake te tako promiču zdraviji život i podižu kvalitetu života zajednice. 

Komentari