FOTO/VIDEO: U Varaždinu planuo fićo, gasili ga novi vatrogasni časnici

galerija-images/vatrogasci vjezba

Objavljeno: 02.05.2015. 17:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Josip Novak

U sklopu obilježavanja mjeseca zaštite od požara u vatrogasnom domu u Trenkovoj ulici izvedena je Pokazna taktička vježba novih vatrogasnih časnika...

Nezaobilazan čimbenik kvalitetnog izvršavanja primarnih zadaća vatrogasne struke svakako je stručno osposobljavanje i usavršavanje kadrova. Među spomenutim zadaćama najvažnije mjesto zauzima osposobljenost za preventivno i operativno djelovanje u domeni vatrogastva i zaštite od požara, naglasio je Stjepan Kovaček, županijski vatrogasni zapovjednik.

- S obzirom na sve širi spektar rizika i složenost zadaća s kojima se vatrogasci susreću svakodnevno u vatrogasnim intervancijama, Vatrogasna zajednica Varaždinske županije svake godine organizira 20-tak programa osposobljavanja s prosječno 800 novoosposobljenih pripadnika DVD-a s područja cijele županije – naglasio je Kovaček.

Stoga je početak tradicionalne nacionalne manifestacije „Svibanj – mjesec zaštite od požara“  obilježen završnim ispitom i taktičkom vježbom nova 23 vatrogasna časnika, koji su u protekla tri mjeseca više puta tjedno polazili obuku iz 10-tak predmeta.

Od njih se očekuje da kroz nekoliko idućih godina preuzmu zapovjedne dužnosti u svojim DVD-ovima, a kako su izgledale akcijske scene u kojima su sudjelovali, pogledajte na video isječku i u galeriji fotografija:

{gallery}vatrogasci vjezba{/gallery}

Komentari