vizija i uspjeh

eTV - Zdravku Markoviću priznanje za životno djelo: Drvodjelac danas izvozi 97 posto

Objavljeno: 28.10.2021. 15:37

Zadnja izmjena: 28.10.2021. 15:37

Foto: Dino Možek

U HGK Županijske komore Varaždin održano je svečana dodjela priznanja "Plaketa Zlatna kuna" za Varaždinsku županiju za 2020. godinu, u sklopu čega je dodijeljeno i priznanje za životno djelo. 

Priznanje je uručeno Zdravku Markoviću, direktoru tvrtke Drvodjelac d.o.o. iz Ivanca koja se bavi proizvodnjom građevne stolarije i elemenata. Marković je direktor tvrtke od 1996. godine, a na svečanosti je predstavljen "ne samo kao vizionar već kao i stvarni kreator zavidne reputacije i uspjeha u poslovanju svoje tvrtke". Počeci tvrtke Drvodjelac sežu u 1949. godinu kada je svoju aktivnost proizvodnje građevinske stolarije započela kao dio Poljoprivredne zadruge Ivanec.

- Na tome zahvalujem svojim najbližim suradnicima koji su mi pomagali i vjerovali u mene te svojoj obitelji, a najviše ocu koji mi je prenio znanje. Vjerovao je u mene te smo uspjeli u toj nakani. U firmi se od ranije susrećemo s problemima nabave sirovine pošto ugovorima ovisimo o Hrvatskim šumama, međutim snalazimo se. Moramo biti jaki i žilavi da ostanemo na tom tržištu. Ipak, znanje je najveća vrijednost u firmi - rekao je tim povodom Marković.

Obitelj Marković 90-ih godina 20. stoljeća privatizira tvrtku i nastavlja uspješno voditi i razvijati proizvodnju drvnih proizvoda - kvalitetnih ploča od masivnog drveta (uglavnom bukve te johe, jele, smreke, oraha, jasena, trešnje i drugih vrsta drveta) za proizvodnju vrhunskih kreveta, stolova ili čvrstih gazišta za stepenice, modernog namještaja od masivnog drveta, visokokvalitetnih kreveta, ormara, komoda i stolica.

Vodeća drvoprerađivačka tvrtka

Paleta proizvoda tvrtke Drvodjelac koju vodi Zdravko Marković kasnije se proširuje brodskim podom, lamperijom, gazištima za stepenice, građevinskom stolarijom, balkonskim ogradama, poluoblicama i svime onime što se od kvalitetnog drveta može učiniti. Učinkovitom i uspješnom organizacijom, te praćenjem i uvođenjem moderne tehnologije svrstavaju se u krug vodećih drvoprerađivačkih tvrtki u ovom dijelu Europe. Tvrtka trenutno zapošljava preko 290 djelatnika, kreativnih, stručnih i odgovornih ljudi. Drvodjelac d.o.o. danas izvozi 97% svoje proizvodnje u zemlje zapadne Europe i svijeta.

Komentari