'od erupcije do umjetne inteligencije'

Foto - Više od 200 uzvanika na predstavljanju Plana razvoja županije vrijednog 350 milijuna eura

'Skrećeno rečeno: od erupcija pa do umjetne inteligencije, sve je tu. Sve se to nalazi na području Varaždinske županije, na nama je da vidimo na koji način ćemo to najbolje iskoristiti, a u isto vrijeme zaštiti za buduće naraštaje. Stoga vas još jednom molim uključite se', poručio je župan Stričak...
Objavljeno: 19.01.2023. 18:18

Zadnja izmjena: 19.01.2023. 19:04

Foto: Luka Šalamun

Više od dvije stotine uzvanika, predstavnika privatnog i javnog sektora, odazvalo se predstavljanju Nacrta plana razvoja Varaždinske županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Ravnatelj županijske razvojne agencije JURA Mladen Jakopović predstavio je ukupno 50 projekata širom Varaždinske županije, koji sveukupno vrijede 350 milijuna eura, a župan Anđelko Stričak pozvao je sve građane da se uključe sa svojim inicijativama, budući da je javno svjetovanje još uvijek u tijeku, odnosno traje još desetak dana.

- Vidjevši sve ovo zaista možemo reći da živimo u jednom lijepom i bogatom kraju. U jednom malom prostoru imati sve ovo od početka svijeta pa do digitalnih tehnologija, od vulkana Gaveznice, Erike vunastog nosoroga, špilje Vindije, arheološkog parka Gomile, preko crkava, kurija, dvoraca, pa do modernih tehnologija koje razvijamo zahvaljujući našim visokoškolskim ustanovama, FOI-ju, Geotehničkom fakultetu i Sveučilištu Sjever. Skrećeno rečeno: od erupcija pa do umjetne inteligencije, sve je tu. Sve se to nalazi na području Varaždinske županije, na nama je da vidimo na koji način ćemo to najbolje iskoristiti, a u isto vrijeme zaštiti za buduće naraštaje. Stoga vas još jednom molim uključite se.

Komentari