konferencija za medije

eTV| Grad Varaždin će financirati prihvaćene projekte energetske obnove obiteljskih kuća

Grad Varaždin će financirati prihvaćene projekte energetske obnove obiteljskih kuća (obnova fasada i krovova te zamjenu stolarije), najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.06.2020. 12:09

Zadnja izmjena: 03.06.2020. 08:24

Grad Varaždin će dodatno financirati prihvaćene projekte energetske obnove obiteljskih kuća (obnova fasada i krovova te zamjenu stolarije), najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. Projekti će se sufinancirati po principu povrata sredstava nakon provedenog projekta i odobrenja od strane FZOEU. 

Financiranje će se vršiti prema sljedećem modelu:

Inače, Grad Varaždin je u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever još početkom godine započeo aktivnost u svrhu pomoći građanima koji se žele prijaviti na nacionalni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Pružanjem tehničkog savjetovanja i informiranja u uredu REA-e Sjever te održavanjem javnih tribina za građane, Grad Varaždin nastavlja potporu građanima u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, kakvu je pružao i ranije kod ugradnje mikrosolara. Do sada je na savjetovanju bilo 103 osobe u uredu, 62 osobe na tribinama i 200 osoba je pomoć zatražilo putem maila i telefona.

Ured REA-e Sjever u Varaždinu se ponovno otvara 2.lipnja, a Grad Varaždin poziva građane da iskoriste tehničku pomoć u provjeri kompletnosti dokumentacije na temelju koje će se moći prijaviti na poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

 

Komentari