jeste li znali?

eTV - Svi govore o gradskim direktorima, a nitko o tome da se 1/4 gradske uprave sprema u mirovinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.09.2021. 10:48

Zadnja izmjena: 30.09.2021. 10:59

Ovih dana mnogo se govori o promjenama na čelu gradskih tvrtki, a manje je poznato da čak 23 osobe iz Gradske uprave Grada Varaždina u sljedećih dvije godine idu u mirovinu što čini gotovo četvrtinu svih zaposlenih u Gradu.

Istaknuli su tu i predstavnici platforme Budimo grad na nedavnoj konferenciji za medije te predložili kako se mora donišenje pravilnika o načinu provedbe zapošljavanja u Gradu.

- Nužno je osigurati transparetan i otvoren postupak javnih natječaja za zapošljavanje, a kako bi to ostvarili, smatram da se treba donijeti jedan pravilnik o provedbi postupka zapošljavanja kako bi otklonili bilo kakvu sumnju u političko uhljebljivanje te osigurali da se zaposle uistinu stručne i kompetentne osobe - rekao je Ivan Obadić ispred Budimo grad.

Podsjetimo, između ostalih prijedloga koje je Budimo grad želi uputiti u proceduru istaknuli su obavezu da vijećnici prijavljuju posao koji rade za Grad, donošenje etičkog kodeksa nositelja političkih dužnosti u Gradu te modernizacija i digitalizacija gradske uprave.

 

Komentari