evo koji su planovi..

eTV: JAVNI KOLEGIJ Čehok i Avar danas predstavili projektne aktivnosti za 2018. godinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.01.2018. 15:36

Zadnja izmjena: 18.01.2018. 15:40

Foto: Luka Šalamun

Danas se u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održao javni kolegij gradonačelnika Ivana Čehoka na kojem je gradonačelnik izvijestio o najaktualnijim događajima, planovima, zaključcima i potezima gradske uprave.

Predstavljeno je tako idejno rješenje Centra kreativnih industrija u Kinu DOM, tzv. „kreativne košnice' u kojoj će nakon rekonstrukcije na četiri etaže djelovati informatičari, umjetnici, dizajneri i brojni drugi. 

- U Europi to već postoji, a to je za mlade ljudi koji imaju svoje kreativne ideje, ali nemaju institucionalne ili financijske potpore da to provedu - rekao je Čehok.

O aktivnostima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim vrijednostima na uređenju i obnovi poučne staze u Dravskoj park šumi prisutne je izvijestila Alenka Car, ravnateljica ustanove kojoj je pripalo 700 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz fondova za uređenje poučne staze na Dravi. Staza će se nalaziti na području nekadašnje trim staze, a završetak radova i otvorenje se očekuje iduće godine.

Riječi je također bilo i već prije spomenutom Centru za objedinjavanje svih žurnih službi u Varaždinu te je gradonačelnik napomenuo kako će Varaždinska županija podnijeti prijavu prema EU fondovima pošto je riječ o regionalnom centru.

Zamjenik Avar istaknuo je pak kako je je jučer završio odvoz prve ture otpada, odnosno bala. Prema njegovim riječima, s tim je završilo ono što su rekli u kampanji da će odmah početi odvoziti, a to dio bala koji nije pod koncesijom.

- Uskoro, za tjedan-dva ili ćemo izaći i s rješenjem za preostali dio otpada, 94.600 tona koji su pod koncesijom. Kao što je gradonačelnik rekao, bitno je da se bale koje nisu pod koncesijom voze, da ih zbrinemo po sadašnjoj zakonskoj regulativi na zakonit način. To je 3 % ukupnog problema i to se rješava - rekao je Avar i napomenuo da zbrinjavanje ovih tri tisuće tona otpada nije išlo na teret gradskog proračuna odnosno građana, već je to bilo u obvezi Varkoma.

 

Komentari