presica povodom presude čehoku

eTV | Damir Habijan: Nije trenutak za izvanredno stanje - rješavamo goruće probleme!

Objavljeno: 20.07.2018. 11:07

Zadnja izmjena: 20.07.2018. 11:12

Foto: Mirela Horvat

Predsjednik Gradskog vijeća i varaždinskog HDZ-a, Damir Habijan osvrnuo se na jučerašnju nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Zagrebu i na reakcije oporbe na presudu gradonačelniku Ivanu Čehoku. 

Damir Habijan bio je vrlo suzdržan prilikom iznošenja osvrta jer kako kaže, nepravomoćne presude se ne komentiraju jer se mogu doživjeti kao pritisak na rad suda. 

- Ovo nije prvi takav slučaj u Hrvatskoj i Europi i nema potrebe za novim izborima i izazivanjem izvanrednog stanja i zato tražimo od svih političkih aktera odgovornost. Sve što u ovom trenutku dolazi od oporbe je demagogija pa i ovaj poziv na gradonačelnikovu ostavku. Radimo sve da riješimo goruće probleme naslijeđene od prethodne vlasti i teško je, ali nastojimo to riješiti na najbezbolniji način. Grad funkcionira i funkcionirat će. Ukoliko gradonačelnik bude pravomoćno osuđen do 4. lipnja, onda se raspisuju novi izbori, a ako to bude nakon navedenog datuma, onda ovlasti preuzima dogradonačelnik. No, odluka Vrhovnog suda ne mora biti pravomoćna - rekao je Habijan

Komentari