povod, uhićenja

eTV - Habijan na Korzo pozvao novinare kako bi ''odbrusio'' Milanoviću

Kako je tom prilikom rekao Habijan, ova uhićenja pokazuju kako je hrvatsko pravosuđe ''učinkovito i radi svoj posao''...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.06.2021. 14:39

Zadnja izmjena: 09.06.2021. 15:42

Foto: Luka Šalamun

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Damir Habijan komentirao je danas stanje u pravosuđu povodom uhićenja trojice osječkih sudaca povezana sa Zdravkom Mamićem.

Kako je tom prilikom rekao Habijan, ova uhićenja pokazuju kako je hrvatsko pravosuđe ''učinkovito i radi svoj posao'', te kako postoji razlika u načinu kako funkcionira sada u odnosu na vrijeme kada je predsjednik Zoran Milanović bio premijer.

- Svi znamo njegovu izjavu kako je normalno i uobičajeno da premijer zna za tajne istražne radnje što je apsolutno protivno Zakonu o kaznenom postupku. Ono što još upada u oči je to što je za vrijeme i poslije kampanje predsjednik bio u službi SDP-a, a to nastavlja činiti i sada - rekao je Habijan.

Povod ovoj izjavi bile su naime riječi predsjednika Zorana Milanovića koji je danas o uhićenjima između ostalog rekao kako je ''sudstvo HDZ-ovo''. 

- Ako su uhitili tri suca, to je već mreža. Vidjet ćemo, može i USKOK pogriješiti. Sudstvo je HDZ-ovo, naravno da to nije prepoznato ranije. Sve je funkcioniralo dok stvari nisu postale tako javne da se više nije moglo skrivati. Onda je reagirao dobri simpatični medo, USKOK -rekao je Milanović, a prenosi Jutarnji.

 

Komentari