osvrt na rezultate

eTV - HDZ jutro poslije: Ovdje smo osvojili 13.000 glasova više, a Čačić goodbye

Tom je prilikom nositelj koalicijske liste za III. izbornu jedinicu i varaždinski župan Anđelko Stričak zahvalio svim biračima i čestitao kandidatima koji su osvojili mandate...
Objavljeno: 18.04.2024. 12:01

Zadnja izmjena: 18.04.2024. 12:07

Nakon što je na jučerašnjim izborima koalicijska lista HDZ-a u III. izbornoj jedinici osvojila pet mandata, Županijska organizacija HDZ-a održala je konferenciju za medije.

Naime, tom je prilikom nositelj koalicijske liste za III. izbornu jedinicu i varaždinski župan Anđelko Stričak zahvalio svim biračima i čestitao kandidatima koji su osvojili mandate.

- Od početka smo tvrdili da nam je cilj osvojiti pet mandata, ponoviti izborni uspjeh od prije četiri godine i u tome smo uspjeli, stoga zahvaljujem našem izbornom stožeru i svim članicama i članovima na angažmanu da taj rezultat i ostvarimo. Ako pogledamo Varaždinsku županiju, HDZ je sa svojim koalicijskim partnerima odnio pobjedu u tri grada i 11 općina, odnosno možemo reći u pola jedinica lokalne samouprave. Osvojili smo 26.050 glasova i vjerujem da je to jedan dobar kapital za iduće izbore - rekao je Stričak.

Predsjednik županijskog izbornog stožera, ujedno i načelnik Općine Ljubešćica, Nenad Horvatić podrobnije je predstavio rezultate i istaknuo:

- Kada znate da smo prije četiri godine za 45.000 dobili pet mandata, mi smo sad u Varaždinskoj županiji ostvarili čak 26.000, a nivou treće izborne jedinice ukupno 58.000 glasova, što je gotovo 13.000 glasova više nego prije četiri godine. Naravno, ovo nam je jedan veliki, veliki kotač zamašnjak za sve izbore koje nam dolaze.

'Čačić - goodbye'

Zaključno, Horvatić se osvrnuo na ishod izbor prema kojemu Reformisti nisu ušli u Sabor.

- Ali ono što je zaključak, preferencijalni rezultat Radimira Čačića je pokazao njegov kapacitet i ja mislim da je sad svima jasno da čovjek stvarno može ići u Jakopovec, uživati u svojoj vikendici i posvetiti se možda vinogradarstvu ili nečemu, ali mislim da više ove televizije ne bi ga trebale relevantno nešto zvati, da on komentira i jednostavno goodbye - zaključio je.

Komentari