izvanredna presica

eTV - Istupili glumci HNK: Želimo kvalitetno umjetničko vodstvo

Objavljeno: 05.10.2021. 11:45

Zadnja izmjena: 05.10.2021. 11:47

'' Ne želimo da HNK u Varaždinu postane slučaj - ukoliko ih je bilo ili ima nekih suspektnih radnji, neka ih nadzorna tijela rješavaju, a nama osigurajte da radimo ono zbog čega je ova ustanova i osnovana'' - poručio je dio ansambla HNK na današnjoj konferenciji za medije.

  • ''Spriječite iznošenje netočnih teza'': Spomenuli su tom prilikom i platformu Budimo grad koja je najavila kako će nalaz unutarnje revizije proslijediti DORH-u te ih pozvali da spriječe iznošenje netočnih teza kako neki od zaposlenika podržavaju nered i nepravilnosti u Kazalištu. 
  • ''Želimo imenovanje komponentnih osoba'': Dio ansambla apelirao je na sve političke opcije u Gradu da daju svoj doprinos kako bi se donio kvalitetan program koji će ispuniti sve kriterije nacionalnog statusa koji imamo. - To se jedino može postići imenovanjem komponentnih osoba u Kazališno vijeće koje neće prekoračiti svoje ovlasti, biti u sukobu interesa i nikome neće pogodovati, te umjetničkim vodstvom od kojeg se očekuju visoki umjetnički dosezi - rekao je Stojan Matavulj ustvrdivši kako zastupaju više od 50 posto zaposlenika HNK. 
  • ''Je li Kazališno vijeće kompetentno'': Na pitanje novinara smatraju li da je Kazališno vijeće kompetentno, Matavulj je odgovorio da za sada ne bi odgovarali na takva pitanja:- Mi prvenstveno pozivamo na dijalog i voljeli bi da se to pitanje riješi prije obraćanja javnosti - rekao je Matavulj i dodao kako niti jedan Nadzorni odbor kao ni Kazališno vijeće izabrano na natječaju.  
  • ''Želim mu sreću'': Ovim je riječima pak prokomentirao tvrdnje Jana Kerekeša da u Kazalištu glumci dobivaju plaće, a ne dolaze na posao: - Ja bih ovom prilikom pozdravio kolegu i zaželio bih mu svu sreću u daljnjem radu i puno uspjeha - rekao je Matavulj. 

 

Komentari