hrvatski sabor

Video - HNS: Amandmanom Štromara u državnom proračunu osigurano 20 milijuna kuna za Opeku

Objavljeno: 29.11.2022. 12:26

Zadnja izmjena: 29.11.2022. 12:27

Hrvatski sabor danas donosi državni proračun za 2023. godinu, a pritom je prihvatio amandman HNS-ovog zastupnika Predraga Štromara te je za realizaciju projekta Arboretum Opeka u proračunu osigurala 2,6 milijuna eura.

Kako je pojasnio Štromar, da bi se realizirao važan projekt rekonstrukcije dvorca Opeka za potrebe Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi važno je da se sredstva osiguraju i kroz državni proračun, obzirom da proračun Varaždinske županije nije dovoljno snažan da bi sam u potpunosti osigurao razliku sredstava za ovaj projekt koji se sufinancira iz bespovratnih sredstava europskih fondova.

- Izuzetno mi je drago da ste na moj prijedlog našli još bolje rješenje nego što sam ja dao i zahvaljujem u ime svih stanovnika Općine Vinica, Varaždinske županije i sve djece koja će ići u Srednju školu Opeka. Ovih 20-ak milijuna kuna omogućit će djeci da imaju bolje školovanje, ali i da konačno riješimo problem Arboertuma Opeka, odnosno dvorca koji je sada u derutnom stanju. Počeli su radovi, projekt je loše pripremljen, ali nova povećanja cijena i novi uvjeti nisu oogućili Županiji da nastavi projekt. Najavljujem da će otvorenje dvorca biti iduće godine - rekao je Štromar.

Komentari