odgovor na prozivku

eTV - Stričak o prozivci Reformista: Da, kampusu FOI-ja! Ne, njihovim 'bendžikama'!

"Umjesto tog projekta, u Razvojni sporazum sjever uvrštena je izgradnja kampusa FOI-ja. Kad se fakultet izgradi, kroz 10-ak godina, kad iznjedri 1000 mladih stručnjaka, ambicionih i školovanih, mladih ljudi, oni su ti koji će dati vrijednost desetak hotela Jupiter", kaže župan Stričak...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.01.2022. 13:00

Zadnja izmjena: 21.01.2022. 13:10

Foto: Fran Bijelić

''Projekt izgradnje hotela Jupiter u Varaždinskim Toplicama vam je kao tibetanski Jeti - o njemu se priča, a nitko ga nije vidio''.

Ovim je riječima župan Anđelko Stričak prokomentirao prozivke Radimira Čačića da je stopirao idejno rješenje hotelskog kompleksa na temelju čega bi Varaždinske Toplice dobile već predviđenih 600 milijuna kuna iz europskih fondova. Pozvao ga je zatim da dostavi građevinsku ili lokacijsku dozvolu za hotel.

- U arhivi Varaždinske županije o tome nema ničeg. Bila je prijava samo imenom i prezimenom na Razvojni sporazum Sjever, bez ičega, samo mi želimo 600 milijuna kuna za izgradnju hotela. Točno je da su susjedne županije prijavljivale slične projekte, ali ti projekti su vezani uz zdravstvo, a ne za izgradnju hotela s pet zvjezdica - rekao je Stričak.

Kako dodaje, umjesto tog projekta, u Razvojni sporazum sjever uvrštena je izgradnja kampusa FOI-ja.

Kad se fakultet izgradi, kroz 10-ak godina, kad iznjedri 1000 mladih stručnjaka, ambicionih i školovanih, mladih ljudi, oni su ti koji će dati vrijednost desetak hotela Jupiter, a uloga županije nije da gradi hotele i motele, nego da gradi škole i bolnice. Znači, "da" kampusu FOI-ja, "ne" hotelu Jupiter za što ne postoji ništa, "da" obrazovanju, "ne" Reformističkim bendžikama - rekao je Stričak.

 

Komentari