BOŽIĆNA PORUKA

Video - Božićna poruka biskupa Bože Radoša

Objavljeno: 25.12.2022. 00:10

Zadnja izmjena: 25.12.2022. 07:30

Varaždinski biskup Bože Radoš uputio je vjernicima Varaždinske biskupije svoju ovogodišnju Božićnu poruku i čestitku naslovljenu: I nastani se među nama".

Biskup Bože Radoš u svojoj ovogodišnji čestitiki poručuje kako 'Božić nije bajka i nije samo idila'. Kako je napisao, Božić je 'ispit ljubavi' i postavlja ozbiljno pitanje o ljubavi.

- Sve manje je 'ljubavi koja postaje vidljiva', vidljiva u tom jedinstvenom govoru bračne ljubavi – u djeci. Nažalost, moramo konstatirati: sve je manje djece u našim obiteljima. Ispit ljubavi nije samo 'ispit supružnika', nego svakoga od nas; pozvani smo dati svoj doprinos da se dijete može roditi – da ljubav bude vidljiva i pronađe dom, da se nastani među nama - poručuje biskup Bože Radoš. 

- Sestre i braćo, neka Bog koji se 'nastanio među nama', koji se spustio 'na našu razinu' svakoga od nas podigne, priljubi uza se, iskaže ljubav (poljubi) i zaogrne dostojanstvom djeteta Božjega. Sretan vam Božić i blagoslovljena nova godina! - stoji između ostalog u božićnoj poruci koju u cijelosti možete pogledati i pročitati u videu.

 

Komentari