'još nije službeno'

eTV Ilčić o svom imenovanju za savjetnika ministrice kulture: 'Ja svakodnevno živim kulturu'

Objavljeno: 09.11.2017. 10:17

Zadnja izmjena: 09.11.2017. 10:18

Foto: Luka Šalamun/Arhiva

Pozornost medija izazvala je vijest da će varaždinski političar i katolički aktivist Ladislav Ilčić postati savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek. Stoga smo odlučili dobiti komentar ove sve potvrđenije vijesti od samog Ilčića.

Naime, kako su mediji prenijeli, svoju potporu Iličićevom postavljanju dao je i premijer Andrej Plenković. Ilčića smo kontaktirali upravo nakon što je o toj temi dao intervju i nacionalnoj televiziji. Podsjetimo, Ilčić je jedno kraće vrijeme bio i savjetnik tadašnjeg potpredsjednika vlade RH Davora Ive Stiera.

Kako komentirate vijest o svom postavljanju za savjetnika ministrice kulture?

- Ja samo imenovanje neću komentirati, kao što ga ni sada nisam komentirao na HRT4. Ako i kada dođe do imenovanja - onda ćemo to komentirati i ja i samo ministarstvo. Ja sam sada komentirao samo općenitu situaciju glede HRAST-a, gdje su se neki portali čudili što ja imam uopće raditi u kulturi, zanemarujući činjenicu da ja svakodnevno živim kulturu već više od 20 godina, da mi je to struka, da sam po zanimanju akademski glazbenik, da sam na Glazbenoj akademiji ne samo diplomirao nego i završio postdiplomski studij, da sam bio dugo aktivan u strukovnim udrugama i kao organizator koncerata. Samo sam to komentirao - jednu sliku medija u kojoj oni zaista imaju tu moć da on nekog naprave ili teškog kretena ili velikog frajera.

Znači li to da to još nije službena odluka? Je li Vas tko uopće komentirao ili i Vi samo čitate iz medija? Nešto je komentirao i premijer Plenković - što znači da nije samo kuloarska priča.

- Imenovanje još nije izvršeno.

Kako vidite svoju ulogu u tome, ukoliko budete službeno imenovani?

- To sigurno neću komentirati, dakle, to je stvar koja će doći na red ako i kada dođe do imenovanja.

 

Komentari