pogledajte

eTV - Intendantica HNK po prvi put progovorila o optužbama Budimo grad

Pozornost su na ovu temu skrenuli članovi platforme Budimo grad i točku predložili za Gradsko vijeće, a Jakovljević su optužili da ''raznim pogodovanjima kupuje naklonost političara i pojedinih zaposlenika kazališta''...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.10.2021. 14:52

Zadnja izmjena: 15.10.2021. 15:03

Foto: Luka Šalamun

U HNK Varaždin danas se održavala konferencija za medije vezana uz obnovljenu pozornicu, a intendantica Jasna Jakovljević odgovarala je na pitanje novinara i progovorila o rezultatima unutarnje revizije.

Podsjetimo, pozornost su na ovu temu skrenuli članovi platforme Budimo grad i točku predložili za Gradsko vijeće. Uz to što su na svojim stranicama javno objavili rezultate unutarnje revizije iz 2019.godine koja ukazuje na određene nepravilnosti u radu kazalištu, Jakovljević su optužili da ''raznim pogodovanjima kupuje naklonost političara i pojedinih zaposlenika kazališta''.

- Moj komentar bit će sigurno nakon provedenog državnog i upravnog nadzora jer je to jedan komplet kojeg moramo završiti na najpošteniji način. Pričekajmo sve rezultate koji će biti u roku tri tjedna i onda ćemo vas izvijestiti. Nije mi svejedno kad me ljudi tako optužuju. Imam previše godina radnog iskustva da bi svoj ugled i ugled ovog kazališta u koje sam došla, i to ne preko politike, uništila - rekla je Jakovljević i kako su optužbe koje je uputio Budimo grad ''vrlo ozbiljne''.

Gradonačelnik Neven Bosilj pokrenuo je ponovljenu reviziju koju je uputio ministrici kulture i medija, baš kao i zapisnik kazališnog vijeća.

- U ponedjeljak će izaći Upravni nadzor i u roku od tri tjedna možemo očekivati rezultate, temeljeno na Zakonu o kazalištima - rekao je Bosilj.

Komentari