što se očekuje?

Za mjesec i pol dana lokalni vodovodi na području bivše općine Ivanec postaju - ilegalni?

Objavljeno: 03.06.2023. 09:20

Zadnja izmjena: 03.06.2023. 09:26

Za najduže mjesec i pol dana Ustavni sud dati će pravorijek o Uredbi o uslužnim područjima, koja je vraćena na doradu, a prema kojoj bi područje moglo potpasti pod Varkomovo uslužno područje.

Što je trenutno u tijeku, za portal eVaraždin, pojasnio je direktor Varkoma Bruno Ister.

- O čemu se tu radi? Do 15. srpnja trebala bi biti dorađena Uredba o uslužnim područjima koju je Ustavni sud vratio na doradu i dao spomenuti rok. Ako se Uredba neće napraviti na taj način ona će biti ukinuta i morat će se pristupiti izradi nove. Međutim, zna se da je ta Uredba uvjet da se povuku novci iz MPO omotnice, tako da za očekivati je da će to biti - rekao je Ister.

Ukoliko se to dogodi, Varkomovo uslužno područje automatizmom će postati i Grad Lepoglava,  a svi lokalni vodovodi na području bivše općine Ivanec postati će ilegalni.

Mnogi akteri Grad Lepoglavu trenutno smatraju "taocem" situacije u Ivancu, koji želi ostati vlastito uslužno područje, ali i taocem nekoliko desetaka lokalnih vodovda koji smatraju da imaju pravo suegzistirati.

Grad Lepoglavu ponajviše brine što trenutno (jedina) ne može ući u provedbu aglomeracije, zbog čega se postavlja pitanje kasnijeg financiranja tako velikog projekta koji u ovom trenutku sufinancira Europska unija.

Komentari