najviša planina sjevera

eTV - Kreće revitalizacija Ivančice, dvije županije i dva grada potpisali Sporazum

Sporazum su potpisali zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić te gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek...
Objavljeno: 23.02.2022. 17:34

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 17:56

Foto: Luka Šalamun

U Planinarskom domu na Ivančici potpisan je Sporazum o suradnji u području gospodarenja, korištenja i zaštite planine Ivančica, najviše planine Sjevera između Varaždinske županije, Krapinsko-zagorske županije, Grada Ivanca i Grada Zlatara

Sporazum su potpisali zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić te gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

- Protekle pandemijske godine pokazale su da postoji sve veći broj izletnika, zaljubljenika u prirodu, a mi im moramo omogućiti boravak u prirodi i pokušati stvoriti optimalne uvjete ne devastirajući prirodno bogatstvo koje nas okružuje na Ivanščici, biseru ovog područja. Ovo je susret dvaju gradova, dviju županija i neka ovo bude mjesto koje nas spaja, a ne razdvaja - poručila je zamjenica župana.

'Nadamo se da će se uključiti i država'

Batinić je dodao kako su se vrlo brzo dogovorili o partnerstvu, a Sporazum će Ivančici dati veću vidljivost.

- Mi smo 2020. godine samostalno krenuli u izradu idejnog rješenja vršnog dijela Ivančice kako bi bila još zelenija nego što je. S Gradom Zlatarom dogovorili smo partnerstvo i integrirali jedan veliki projekt, a nadam se da će se uskoro uključiti i država - rekao je Batinić.

Komentari