što kaže izvođač

eTV - Dnevno će se odvesti oko 300 tona bala, uglavnom bez neugodnosti, ali...

'Veliki dio procesa odvijet će se na ovoj lokaciji bez da smeta građanima, ali moramo biti spremni na neke povremene neugodnosti.'
Objavljeno: 14.02.2024. 06:35

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 08:22

Odvoz prvih bala iz Gospodarske zone Brezje već je u tijeku, a direktor tvrtke HIS Goran Petković, koja je jedan od izvođača,  ističe kako je riječ o vrlo zahtjevnom poslu.

Kaže kako je potrebna maksimalna podrška te razumijevanje svih građana koji žive u blizini, isto kao i naručitelja radova. 

- Veliki dio procesa odvijet će se na ovoj lokaciji bez da smeta građanima, ali moramo biti spremni na neke povremene neugodnosti. Bili bi lijepo da svi ovaj cijeli period razmišljamo pozitivno jer vrlo brzo ćemo doći to toga da će ovdje biti prostor bez bala i svi ćete uživati u ovom prostoru u kojem će se sigurno razviti i neki drugi sadržaji – pojašnjava Petković.

'Šest tisuća tona mjesečno'

Količine baliranog otpada su ogromne, dodaje, a pomoću već prethodno postavljene vage odrediti će se točno koliko tona ih ima.

- Naše procjene su da će u početku biti odvezeno otprilike 300 tona bala. U MBO-u će se mjesečno u početku obrađivati oko šest tisuća tona, a to će se kasnije povećavati i smanjivati, ovisno o vremenu. MBO je u neposrednoj blizini, imamo cestu koja je zatvorena za ostali promet, tako da sve premiještanjem bala do MBO-a neće biti po javnim prometnicama pa to građanima neće niti smetati. 

Na kraju, direktor HIS-a kaže kako nikakve opasnosti po zdravlje radnika nema od samih bala, što su im pokazale prehodno napravljene analize.