Prijem kod župana

eTV - U Varaždinu izrađen prvi hrvatsko-engleski-nepalski rječnik, evo detalja

Na sjednici Županijske skupštine tema integracije stranih radnika prvi puta potegnuta je krajem 2021. godine, kada je na našem području bilo oko dvije tisuće stranih radnika...
Objavljeno: 02.02.2024. 12:00

Zadnja izmjena: 02.02.2024. 13:07

Foto: Una Gregurina/Sebastian Krehula

Vlasnik agencije za uvoz stranih radnika dr. Joso Vuksan predao je županu Anđelku Stričaku prvi hrvatsko-engleski-nepalski rječnik. Objasnili su kako i zašto je došlo do realizacije tog projekta. 

Na sjednici Županijske skupštine tema integracije stranih radnika prvi puta potegnuta je krajem 2021. godine, kada je na našem području bilo oko dvije tisuće stranih radnika, dok se danas ta brojka, kako ističe Stričak, popela na osam tisuća. Iz tog je razloga, vlasnik agencije za uvoz stranih radnika Joso Vuksan razvio hrvatsko-engleski-nepalski rječnik kojeg je uručio županu.

- Broj stranih radnika govori nam dovoljno o tome da se moramo pozabaviti tom temom i vidjeti na koji način im možemo omogućiti lakši život, ali isto tako da naši građani koji su stvarali grad i županiju nemaju štetnih posljedica za svakodnevni život - rekao je župan.

'Rječnik u sličicama'

Vlasnik agencije Vuksan dodao je kako su u rječnik, osim riječi, uveli i dodatnu komponentu.

- Rječnik smo napravili putem sličica kako bi im mogli prezentirati slike, da lakše nauče neke riječi te da se što prije uklope i integriraju - rekao je Vuksan.

Komentari