"preuzmi hdz i postani župan"

eTV - Bomba iz Novog Marofa: Siniša Jenkač sklopio koaliciju s HNS-om!

HNS kao koalicijski partner danas je Siniši Jenkaču zaželio da preuzme županijski HDZ i postane župan...
Objavljeno: 20.04.2021. 17:44

Zadnja izmjena: 21.04.2021. 10:32

Foto: Dino Možek

Krajem 2000-ih godina u Novom Marofu postojale su dvije vrlo suprotstavljene, upravo zaraćene strane: HDZ-ova u kojoj je stasao tada mladi Siniša Jenkač i HNS-ova u kojoj je na lokalnim izborima 2009. trijumfirao ambiciozni Darko Hrenić.

No, što je bilo bilo je, danas se sve promijenilo: sukob koji je, kao što je danas rekao i Jenkač - trajao najmanje jedno cijelo desetljeće, danas odlazi u povijest. Danas je i formalno dokinut zajedničkom koalicijom novomarofskog HNS-a i HDZ-a koju su potpisali Siniša Jenkač i Dragutin Đakmanec.

  • NEPOZNATI JENKAČ Tko je HDZ-ov as iz rukava kojega je Plenković izvukao u posljednji trenutak?, više ovdje.

Đakmanec je dovoljno dugo u politici da pamti i jedno i drugo vrijeme, a u međuvrenu - odnosi su se (očito) toliko promijenili, da je danas Siniši Jenkaču zaželio i da postane župan i da preuzme županijski HDZ.

"Da postaneš župan, da preuzmeš HDZ..."

-  Gradonačelniku želim da sljedećih godina ne bude samo gradonačelnik nego i predsjednik županijskog HDZ-a. Skromno rečeno, gradonačelniku želim da postane i župan – rekao je Đakmanec.

Siniša Jenkač uzvratio mu je „posebnim pozdravom“, kako se izrazio.

- Posebno pozdravljam Dragutina Đakmanca, predsjednika HNS-a, s kojim smo prije 10-ak godina bili na suprotnim stranama. I možda je nekima to teško shvatiti, kako to da smo danas na istim stranama, ali to je život – započeo je Jenkač, a onda i pojasnio:

"Dobri, kvalitetni, sigurni..."

– Kao što je i Dragec rekao, ova koalicija može se preslikati s nacionalnog nivoa. HNS je bio nadasve dobar, kvalitetan i prije svega – siguran partner. Kako je takav partner bio premijeru Plenkoviću, tako će vjerujem biti i nama na lokalnoj razini, jer svima nam je u interesu razvoj Novog Marofa – zaključio je Jenkač.

"Stalna na tom svijetu samo mijena jest", rekao bi jedan grčki filozof.

Komentari