teške optužbe

Video - Stričak: Ovo je tvrtka preko koje je Batinić povezan s kamenolomom Očura

Stričak je iznio podatak o četiri sastanka u razdoblju od 2018. do 2021. godine, koji prema njemu dokazuju da je ivanečki gradonačelnk znao za kamenolom u Siljevcu, no, kako smatra, nije ništa poduzimao sve dok nije postala izgledna brza cesta...
Objavljeno: 21.09.2022. 10:39

Zadnja izmjena: 21.09.2022. 11:27

"S obzirom da Milorad Batinić inzistira da se kamen kupuje u Očuri, postavlja se pitanje imaju li on i Branko Putarek neki svoj interes, jer s izgradnjom ceste trebat će materijala i cijena će mu rasti", rekao je danas ispred županijskih vijećnika župan Anđelko Stričak.

Stričak je pritom iznio podatak o četiri sastanka u razdoblju od 2018. do 2021. godine, koji prema njemu dokazuju da je ivanečki gradonačelnk znao za kamenolom u Siljevcu, no iz nekog razlog – insinuirao je Stričak – ništa nije poduzimao sve do danas, kada se počinje graditi cesta.

Dao je i svoje obrazloženje.

- Kemenolom u Očuri vodi g. Vugrinec koji, gle čuda, u Ivancu ima i neke trgovine. I gle čuda, te trgovine ima u prostoru Poljoprivrednog poduzeća Ivanec koje je u suvlasništvu Branka Putareka, sive eminencije Grada Ivanca i predsjednika Nadzornog odbora Ivkoma d.d. – kazao je Stričak te nabrajao redom sve subjekte u kojima je Putarek prisutan.

Zaustavio se kod nekadašnje Mesne industrije Ivanec.

- Što je s Mesnom industrijom Ivanec, gdje je taj Putarek opet bio prva i zadnja violina? Tu su bile i neke istrage ovih talibana iz DORH-a. I kako je to završilo? Nitko nema pojma – rekao je Stričak, postavljajući pitanje zašto nitko u Krapinsko-zagorskoj županiji ne protestira iako će kamenolom tamo biti i oni su za njega nadležni?

Komentari