poduzetnik i motivator

Video - Što savjetuje najbogatiji američki Varaždinac, 'težak' 1,3 milijarde

Autor je više knjiga u kojima govori o vlastitom poslovnom uspjehu i poduzetničkom iskustvu. Osnivač je grupacije Herjavec Inc. te se u posljednje vrijeme bavi IT industrijom i motivacijskim predavanjima. Bogatstvo mu se procijenjuje na oko 200 milijuna dolara, odnosno oko 1,3 milijarde kuna...
Objavljeno: 02.01.2022. 07:51

Zadnja izmjena: 02.01.2022. 10:15

Foto: Facebook / Youtube

Robert Herjavec, rodom iz Varaždina, koji najvećim uzorom smatra oca koji je imao hrabrosti pobjeći od komunizma, danas je iznimno uspješan poduzetnik koji živi u Kanadi te se bavi motivacijskim predavanjima i daje brojne intervjue.

Herjavec je djetinjstvo proveo kod bake i djeda u Varaždinu, u trošnoj kući zemljanog poda i bez vode, a 1970. godine brodom je iselio s obitelji je u Kanadu. Tamo je postao uspješan učenik i na Sveučilištu u Torontu diplomirao političke znanosti i anglistiku. Radio je kao konobar i povremeni statist, a prilika mu se ukazala kod IBM-a kad je naslutio da će računala postati budućnost.

Herjavec je kasnije osnovao vlastito poduzeće - BRAK Systems za internetsku zaštitu, koje je s 37 godina prodao za 100 milijuna dolara i kupio Bentley i kuću u elitnom dijelu Toronta. To je označilo početak njegovih uspjeha - autor je više knjiga u kojima govori o vlastitom poslovnom uspjehu i poduzetničkom iskustvu. Osnivač je grupacije Herjavec Inc. te se u posljednje vrijeme bavi IT industrijom. Bogatstvo mu se procijenjuje na oko 200 milijuna dolara.

Herjavec je djetinjstvo proveo kod bake i djeda u Varaždinu, u trošnoj kući zemljanog poda i bez vode

'Vođenje posla je poput trkaćih automobila'

Njegovi poslovni savjeti i motivacijski govori prenose se putem medija i u novije vrijeme putem YouTube-a, a svoju stručnost svakog tjedna dijeli i s drugim poduzetnicima u raznim podcastima i emisijama koje su većinom na temu internetske sigurnosti. Kako navodi, njemu je vođenje posla poput jedne od njegovih najvećih strasti - trkaćih automobila.

"Morate ostati savršeno fokusirani kada vozite automobil brzinom većom od 200 milja na sat, a isti je pristup potreban pri razvoju posla u današnjem svijetu tehnologije koja se brzo mijenja", njegov je moto.

Budite najbolji u onome što radite, veselite se onome što radite i ne žalite se. Naučite gubiti odnosno nastavite dalje bez obzira na sve. Naučite slušati sebe, svoju intuiciju i budite spremni na prilagodbu. Što još preporuča Herjavec pogledajte u video prilogu koji prenosimo, a koji je kompilacija njegovih izjava na brojnim američkim TV programima...