veliki problem društva

eTV - Kolarek Karakaš: Ono što ljudi prolaze sada u pandemiji, ovi roditelji prolaze svakodnevno

Objavljeno: 07.04.2021. 10:18

Zadnja izmjena: 07.04.2021. 15:46

Pedijatrica dr. Mirjana Kolarek Karakaš danas je povodom Svjetskog dana zdravlja sazvala konferenciju za medije, kako bi govorila o mentalnom zdravlju odnosno obrazložila potrebu za otvaranjem Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu, kojeg je prethodno najavila i kao kandidatkinja za zamjenicu kandidatkinje za gradonačelnicu Zdravke Grđan.

Kolarek Karakaš problematiku je povezala s globalnom pandemijom korona virusa, koja nam je, kako je rekla – pokazala što znači suočiti se s nedostatkom određenog vida zdravstvene zaštite, odnosno u ovom slučaju cjepiva. Također, upravo pandemija nam je skrenula pozornost na važnost mentalnog zdravlja.

A kada je riječ o djeci:

— Nisu to samo neurološka i motorička oštećenja koja nam odmah pokazuju da s djetetom nešto nije u redu. Puno nam je važnije ono što je „skriveno“ i zbog toga mi tu djecu moramo „otkrivati“, kako bi im pomogli da razviju svoje potencijale i osposobili ih za koliko-toliko samostalni život – rekla je dr. Kolarek Karakaš i skrenula pozornost na činjenicu da su roditelji trenutno prepušteni sami sebi.

— Upravo zbog toga zalažem se da otvorimo Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu, kako bi okupili tim stručnjaka, te olakšali roditeljima djece s teškoćama u razvoju, koji su sada prisiljeni samostalno tražiti rješenja i plaćati usluge – zaključila je dr. Kolarek Karakaš.

Komentari