poznat i točan datum početka radova

eTV: Presečki najavio prvi zeleni kolodvor u Hrvatskoj: "Čudim se nekima, mene je više bilo sram!"

Objavljeno: 06.02.2018. 12:14

Zadnja izmjena: 06.02.2018. 12:38

Foto: Luka Šalamun

Nakon što smo jučer ekskluzivno objavili da se kreće u rekonstrukciju i adaptaciju autobusnog kolodvora u Varaždinu, kojim dnevno cirkulira oko 4000 ljudi, danas su investitori u gradskoj upravi održali medijsku konferenciju na kojoj su pojasnili detalje projekta vrijednog oko četiri milijuna kuna.

>>Na krovu autobusnog kolodvora u Varaždinu zelenilo i terasa kafića - kreće rekonstrukcija!

U javnosti je ponajviše odjeknula informacija da će se na krov kolodvora smjestiti terasa kafića, no prema riječima investitora Antuna Presečkog, vlasnika Presečki Grupe i AP-a Varaždin, biti će to ujedno – prvi zeleni kolodvor u Hrvatskoj. Autobusi će se, primjerice, zahvaljujući tehnologiji koja će se montirati na krov - moći puniti i dok stoje na peronu.

- Prezentirali smo i autobus koji ćemo graditi zajedno sa slovenskim partnerima, a zasada ćemo elektriku implementirati na stare autobuse – rekao je Presečki, istaknuvši da će istu elektroniku kasnije ugrađivati u autobuse koje će za njih graditi nizozemski ISUZU i VDL.

Čehok je istaknuo kako je napokon došlo vrijeme da se promijeni trenutno zaprepašćujući prvi dodir s gradom, dok je Presečki pojasio da je u međuvremenu bilo različitih ideja, poput podzemnog kolodvora, da bi na kraju odluka pala na ovaj projekt dr. sc. Bože Solde. Radovi počinju 1. lipnja, a tijekom istih dio kolodvora će se se izmjestiti na prostor kod groblja u Varaždinu. 

- Moram vam reći kao poduzetnik, sram me bilo više doći na kolodvor u Varaždin. Čudim se nekim ljudima u Varaždinu što su oni to do sada trpjeli, međutim našim dolaskom mi ćemo to pokušati podići na nivo koji grad zaslužuje. Moja je želja bila da taj prvi projekt zelenog kolodvora krene upravo iz Varaždina i o tome razmišljam od kada smo došli - zaključio je Presečki.

Komentari