radovi u tijeku

eTV: Stričak i Jakop obišli vojarnu u Optujskoj koju vojnici uređuju za svoj povratak iduće godine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.07.2017. 11:52

Zadnja izmjena: 17.07.2017. 12:40

Foto: Viktor Hranić

Danas su potpredsjednik Saborskog odbora za obranu Anđelko Stričak i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop obišli vojarnu u Optujskoj ulici gdje traju radovi, a prema njihovim riječima iduće godine očekuje se povratak vojske u Varaždin.

Inače, vojske u Varaždinu nije bilo od 2007. godine, a zgradom je upravljao Grad Varaždin. Iako su se lomila koplja oko toga treba li se vojska vratiti u Varaždin, Stričak je naveo neke prednosti povratka.

- Vojska nije tu samo sebi svrha, već je tu prvenstveno da pomogne građanima i civilima. Ona je i potrošač te će i naše gospodarstvo tu imati koristi. Naravno, i sigurnost će biti veća, a ako će trebati, vojnici će odmah priskočiti u pomoć.- rekao je Stričak i napomenuo kako Pume treba vratiti doma.

Zdravko Jakop rekao je kako neki vojnici već od prošlog tjedna dolaze na posao u Varaždin.

- Veliki je problem to što dnevno više od 6000 vojnika putuje daleko na posao i želimo da se kvaliteta njihovih života podigne.- istaknuo je Jakop

U dogovoru s predstavnicima Grada i Županije odlučeno da će sjeverni dio ogromnog kompleksa pripasti vojsci, a južni dio Sveučilištu Sjever.

 

Komentari