nakon ljetne stanke

eTV - Županijski vijećnici odlučivat će o dodatnih šest milijuna za školstvo i zdravstvo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.09.2021. 08:49

Zadnja izmjena: 15.09.2021. 18:56

Predsjednik Skupštine Varaždinske županije Josip Križanić (HDZ) održao je danas medijsku konferenciju na temu predstojeće sjednice Županijske skupštine koja se će se održati za točno tjedan dana, u srijedu 22. rujna. 

Križanić je tom prilikom najavio kako će se na radnoj sjednici ukupno naći 22 točke i najavio one najvažnije među kojima su Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2020.godinu te Polugodišnji izvještaj proračuna za 2021. godinu.

- Naglasak u ovoj točki je osiguravanje dodatnih 6 milijuna kuna sredstava u korist povećanja standarda u zdravstvu i školstvu. Konkretno, sredstva za zdravstvo planiraju se za nabavu opreme i dodatna ulaganja u zdravstvene objekte, a u školstvu za izgradnju objekata u osnovnim i srednjim školama za jednosmjensku nastavu te provedbu dva najveća projekta - Regionalni centri kompetentnosti u poljoprivredi i zdravstvu.

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog odluke o prijenosu prava vlasništva Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždina s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na Varaždinsku županiju.

 

Komentari