prikupljena sredstva

KRUG SVETOG NIKOLE Utrka koja je pomogla Općoj bolnici Varaždin - MR sve bliže?

Objavljeno: 15.12.2016. 14:03

Zadnja izmjena: 15.12.2016. 14:06

Foto: Sonja Ognjenović

Na humanitarnoj utrci "Krug svetog Nikole" koja se održala 3. prosinca sudjelovalo je više od 1600 ljudi, a skupljena su sredstva za Dječji odjel Opće bolnice Varaždin i nabavu uređaja za magnetsku rezonancu. Tako je za Dječji odjel izdvojen iznos od 20.502,20 kuna, dok je za nabavu magnetske rezonance izvojeno 45 tisuća kuna. 

Na konferenciji za medije Nenad Milijaš, ravnatelj SC-a Varaždin objasnio je kako je stvarnim brojevima prikupljeno 34 280 kuna, a SC je donirao dodatnih 30 000 kuna.

Tako je Dječji odjel dobio spirometar, dva inhalatora te 2 digitalna toplomjera. Za magnetsku rezonancu izdvojeno je 45 tisuća kuna, a doktorica Sanja Zember, ravnateljica Opće bolnice kazala je kako je to značajan doprinos koji će pridružiti računu Crvenog križa otvorenom za prikupljanje sredstva za Magnetsku rezonancu, a spomenula je i jučerašnji razgovor s resornim ministrom.

- Temeljem jučerašnjih informacija sa stručnim službama pri Ministarstvu zdravstva doista je akceptirana činjenica da uređaja u bolničkom sustavu sjeverozapadnog dijela Hrvatske nema i da je vjerojatnost da će taj uređaj doći velik. Naravno, provest će se još dodatne analize i nakon toga ide konačna odluka - kazala je ravnateljica.

Gradonačelnik Habuš koji je i sam sudjelovao u utrci je istaknuo se Varaždinci znaju okupiti i kako svaki put iznova pokazuju to veliko srce Varaždina.

- Zaista, sve se poklopilo, od vremena, emocija i humanitarne akcije koja je uspjela i više nego što je to bilo očekivano - zaključio je gradonačelnik i pritom istaknuo želju da ovakva utrka postane tradicionalna te da se svake godine građani okupe na istom mjestu.

Cijena uređaja magnetske rezonancr iznosi 10 milijuna kuna, dok se na računu Crvenog križa kreiranom za prikupljanje donacija trenutno nalazi 780 tisuća kuna. 

 

 

Komentari