presica nl ivana čehoka

eTV - Lešina: Grad toliko brine o poduzetnicima da sam ja i dalje predsjednik Odbora za poduzetnike

Čehok se nadovezao na njegove riječi komentarom kako u Gradu vlada "pravno-upravni kaos" te kako kako se gradonačelnik više ne miješa samo u rad upravnih vijeća, nego se počeo miješati i u rad Gradskog vijeća...

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 22.11.2021. 10:11

Zadnja izmjena: 22.11.2021. 10:40

Foto: Dino Možek

Ivan Čehok i Mario Lešina s Nezavisne liste Ivana Čehoka danas su na konferenciji za medije poručili kako u Gradu vlada "pravno-upravni kaos" zbog čega bi poduzetnici u slučaju lockdowna mogli pretrpjeti značajnu štetu.

- Sve ukazuje da bi se mogao desiti još jedan lockdown. Mi smo imali vijeće koje je pratilo trendove i pripremalo poduzetnike na negativne posljedice koronakrize. Sada je do te mjere njima stalo do poduzetništva da ja kao predsjednik tog vijeća još uvijek nisam razriješen te funkcije - rekao je Lešina te dodao kako Grad još nije krenuo s realizacijom projekata za koje sredstva stoje u proračunu poput Belih kipa, što je, kako je rekao "još jedan dokaz antipoduzetničke klime u Gradu".

Čehok se nadovezao na njegove riječi komentarom kako u Gradu vlada "pravno-upravni kaos" te kako kako se gradonačelnik više ne miješa samo u rad upravnih vijeća, nego se počeo miješati i u rad Gradskog vijeća. 

- Bosilj predloži točku, predsjednica vijeća glasuje o toj točki, kao i koalicija. Nakon toga, predsjednica vijeća raspiše natječaj sa svojim potpisom da bi sada tražila da se to sve stavi izvan snage jer, prema njenom opravdanju, nije bilo savjetovanja o javnoj točki. Pa kako ste onda uopće mogli staviti to na Gradsko vijeće? - rekao je. 

Komentari