Udruga Sunce Novi Marof

eTV - Toplina ovih ljudi uljepšat će vam nedjelju: Lupino im je odlučio darovati fotografije i izložbu

Lupino će u korist udruge donirati veći broj svojih fotografija, a povodom toga Udrugu Sunce ovih dana je i posjetio, te fotografirao njezine korisnike. To je ujedno i jedini razlog zbog kojeg se posljednjih godina prihvaća fotoaparata koji ga je 1980-ih proslavio...
Objavljeno: 24.10.2021. 08:38

Zadnja izmjena: 24.10.2021. 09:08

Foto: Luka Šalamun

U Kulturnom centru Ivan Rabuzin 19. studenoga s početkom u 18 sati, održat će se humanitarna izložba Stephana Lupina koju ovaj svjetski proslavljeni umjetnik posvećuje korisnicima Udruge Sunce Novi Marof, odnosno djeci i odraslima s poteškoćama u razvoju.

Izložba će se održat u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof, Grada Novog Marofa, te pod medijskim pokroviteljstvom portala eVaraždin. Lupino će u korist udruge donirati veći broj svojih fotografija, a povodom toga Udrugu Sunce ovih dana je i posjetio, te fotografirao njezine korisnike. To je ujedno i jedini razlog zbog kojeg se posljednjih godina prihvaća fotoaparata koji ga je 1980-ih proslavio u New Yorku i širom svijeta.

 - Izuzetno mi je drago što mogu darivati djecu s posebnim potrebama, posebice kako bi se nešto pokrenulo. Posjetitelji će u Novom Marofu vidjeti manji opus lupinizma koji će obuhvatiti fotografije, skulpture i slike - rekao je tom prilikom umjetnik, koji je bio posebno emotivan i zbog majke koja se trenutno nalazi Novom Marofu u bolnici.

'Ovo nam mnogo znači'

Gradonačelnik Siniša Jenkač je izrazio zadovoljstvo njegovom inicijativom i izložbom.

- Zadovoljstvo mi je da možemo u Kulturnom centru ugostiti još jednog našeg proslavljenog, svjetski poznatog umjetnika i njegovu umjetnost. Osim što ćemo imati izložbu fotografija, slika i skulptura u centru, sama izložba bit će humanitarnog karaktera za našu Udrugu Sunce - naglasio je i pozvao sve da dođu.

Predsjednica Udruge Sunce Marija Hokman naglasila je, pak, važnost ovakvih akcija. - Zahvaljujem umjetniku što je pronašao vremena u svom prenatrpanom rasporedu i za nas jer nam ovakve humanitarne akcije poput utakmica i koncerata zaista puno znače. Gradonačelnik nam također puno pomaže, a obećana nam je i obnova zgrade u kojoj se udruga nalazi - rekla je Hokman.

Sunčeve zrake

Uz ostale aktivnosti, Udruga Sunce već 14 godina provodi klub "Sunčeve zrake" u sklopu kojeg su organizirane radionice gdje korisnici uče kuhati jednostavna jela, provode vrijeme na igralištima, plešu, pjevaju, imaju sportske aktivnosti te odlaze u šetnju i gradsku knjižnicu. Udruga svojim korisnicima također osigurava ulaznice za plivanje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Minerva, što je korisnicima vrlo korisna terapija

Komentari